Спекция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата наркоплантация

...
Спекция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата наркоплантация
Коментари Харесай

Огромен екшън в родопско село. Невероятно разкритие

Спекция на полицията и прокуратурата в Смолян разкри най-голямата наркоплантация за марихуана намирана в района. На повърхност 1 дка на доста труднодостъпно място над девинското село Осиково проверяващите откриват цяла фабрика за произвеждане на дрога.

На ексклузивен брифинг по случая през днешния ден окръжният прокурор на Смолян Недко Симов съобщи, че се касае за тежко съзнателно закононарушение, обвързвано със засяване, развъждане и разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Окръжна прокуратура - Смолян упражнява управление и контрол по досъдебното произвеждане, което е формирано на 27 октомври т.г.
-->
„ Разследващ орган при ОД на МВР-Смолян е направил оглед на мястото, където са били засети и отглеждани растения от типа на канабис. При огледа са открити и конфискувани 17 кг и 600 гр суха тревна маса марихуана и 143 броя канабисови растения. В рамките на едно денонощие са осъществени голям брой дейности по следствието, в това число претърсвания и изземвания в жилища и един автомобил. Извършен е и обиск на едно лице. При тези претърсванията и обиска са конфискувани портативни компютри, телефони и наркотично вещество, друго от това което е намерено на мястото при огледа.

Протоколите от претърсванията и изземвания са предоставени пред Окръжен съд – Смолян и са утвърдени. Престои осъществяването на още доста дейности по следствието. Ще бъдат назначени няколко експертизи. Към този миг нямаме притеглен обвинен или обвинени, защото естеството на закононарушението изисква да бъдат направени изводи по експертизите, с цел да може да сме сигурни, че се касае за такова наркотично вещество, каквото твърдим, че сме иззели “,  каза Симов. 

Мястото, на което били засети и обработвани растенията е толкоз труднодостъпно,  че до него не стигат и високопроходими коли, а се върви много разстояние пешком, сподели заместител шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Смолян, комисар Костадин Бундов. В наркоплантацията имало всичко налично за целия цикъл на произвеждане на дрогата. Площта от 1 дка била оборудвана с капково напояване, а производството било подсигурено с енергиен източник, което допуска непрекъснатото му обслужване и наличие. На мястото има специфична дробилка, която да приготвя готовия материал и особено построени сушилни, където се суши дрогата. Земята, на която е плантацията, е държавен горски фонд.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР