Спектакълът От другата страна на живота събира ценители на добрата

...
Спектакълът От другата страна на живота събира ценители на добрата
Коментари Харесай

Актьори надничат От другата страна на живота

Спектакълът " От другата страна на живота " събира ценители на положителната драматургия на 13 януари от 19 часа в Камерната зала на Драматичния спектакъл в Пловдив. Пиесата е въодушевена от " Голям колкото дребна ябълка " на Петър Анастасов.

Представлението кара публиката да се замисли за многото страни на живота - начало, детство, фантазии, юношество, другарства, младост, обич, очаквания, тествания, изменничества, зрялост, равносметка, мемоари. Това е размисъл за срещите - инцидентни и неслучайни, за неповторимите истории, които ни се случват, до момента в който крачим по житейския си път.

Най-удивителното в тази история е, че тя е разказана от Светлана Атанасова, почнала актьорския си път от Пловдивския спектакъл, в пиеса, чието продължение написва сама и я показва още веднъж тук, от свое име, още веднъж като актриса със същия сътрудник - Стефан Попов. Трийсет години след именитата режисура на Христо Церовски героите от " Голям колкото дребна ябълка " на Петър Анастасов се срещат още веднъж. Сменили са се столетия, преобърнали са се ориси. Това се е случило и със самите артисти.

Гостоприемната камерна сцена на Пловдивския спектакъл вплита в едно небивалица и реалност, фантазия и действителност, живот и обич.

Спектакълът показва съдбовната среща сред две човешки същества, която си коства да бъде споделена с неспокойствие и светла вяра.

Режисьор е Валентин Ганев, сценографията е на Красимир Вълканов. В функциите се превъплъщават Светлана Атанасова и Стефан Попов.

Спектакълът се посвещава на видния пловдивски театровед Пенка Калинкова.

Повече за събитията под тепетата през днешния ден и в идващите дни, четете в " Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР