Спектакълът Крава от Мартин Карбовски ще могат да гледат пловдивчани

...
Спектакълът Крава от Мартин Карбовски ще могат да гледат пловдивчани
Коментари Харесай

Карбовски води Крава в Дома на културата

Спектакълът " Крава " от Мартин Карбовски ще могат да гледат пловдивчани на 8 януари. Постановката ще се играе от 19 ч. в Дома на културата.

" Крава " е съвременен абсурдизъм, взет от актуалния информативен поток, деструктуриращ логиката на предишното. Драматургията е учредена на новинарския психически автоматизъм, на който се доверява актуалното общество и който постоянно ни подвежда или води към почудата от днешния ден.

Герой в спектакъла е кравата Мелпоменка, само че историята й е писана по същинския случай на пернишката чифтокопитна Пенка, която преди няколко години мина българо-сръбската граница. Крава на пловдивска сцена няма да има.

Авторовото достижение в " Крава " е методът към текста - като мантрите на електронното другарство и политическият образец са вплетени в елементарната битова, само че и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно. Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата демократична идеология.

Реално " Крава " е метафора на социално-политическите връзки през днешния ден, завършващи с неуместен, само че легализиран резултат, обезпечен от вулгарния инцест на ползите на дребния човек с патологичната политическа неучтивост на съвремието.

Ролите са поверени на младите артисти Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров - Анди.

Повече за събитията под тепетата през днешния ден и в идващите дни, четете в " Марица ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР