Спазвайте всички мерки. Това нещо не е просто хрема, жестоко

...
Спазвайте всички мерки. Това нещо не е просто хрема, жестоко
Коментари Харесай

Проф. Начев: Това не е просто хрема. Жестоко е!

Спазвайте всички ограничения. Това нещо не е просто хрема, грубо е. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия именитият проф. Генчо Начев, който  беше инфектиран с ковид и се излекува. За него ограниченията сега са извънредно леки.

Не забравяйте, че това нещо е грубо, аз съм имал нещастието да го преживея, тъй че спазвайте всички ограничения и указания, прикани проф. Начев, който е изпълнителен шеф на УМБАЛ " Света Екатерина ".

Медикът дефинира като " извънредно леки " ограниченията, които се ползват у нас. Според него грешката е, че още в самото начало, когато бяха въведени тези правила и бяха взети ограничения, те не продължиха. Слушахме не толкоз доброжелателни хора, които обясняваха, че това е като че ли една хрема, изясни професорът.Той разяснява и нарасналите случаи на болест и смъртност при медиците на първа линия, борещи се с ковид. В началото част от разпоредбите за обличане и събличане на защитните дрехи от медиците не се съблюдаваха. Но главната причина за зарязването на работещите на първа линия е, че те са в всекидневен директен контакт със инфектирани, акцентира проф. Начев.

С коронакризата като че ли внезапно се разбра, че у нас има дефицит на лекари, само че до момента някак си това не беше по този начин остро сложено. Положителното е, че има остатък на кревати, тъй като има опция за откриване на такива за коронавирус пациенти, изясни медикът. Болниците са доста, въпросът е, че това доста сега оказва помощ в битката с COVID-19 и не се постанова откриване на полеви лечебни заведения, сподели още професорът.

Когато става въпрос за интензивно лекуване, могат да се приготвят нужните медицински фрагменти, безапелационен е проф. Начев.

Специализантите, по този начин или другояче имат тапия за висше обучение, само че има и студенти 4-5 курс, които прелестно се оправят в Интензивно поделение. В " Света Екатерина " 50% от експертите по здравни грижи са студенти и се оправят прелестно, на тях са им нужни не повече от 2 седмици за подготовка. Няма никакво съображение хората да се тормозят, че за тях се поставят грижи от млади експерти.Това, че стопират плановите интервенции, не значи, че няма да има интервенции. Дори и да не е незабавен, пациентът ще бъде признат за наблюдаване, изясни проф. Начев.

В момента в УМБАЛ " Света Екатерина " няма коронавирус -пациенти, само че в болничното заведение са отделили пет кревати. Самата болница не е пригодена за това, само че сме се съобразили с условията на РЗИ и здравното министерство, взети са всички ограничения за сигурност, добави проф. Начев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР