Спазвайте Конституцията и законите в страната. Не приемайте лобистки закони! ...

Спазвайте Конституцията и законите в страната. Не приемайте лобистки закони!

Карадайъ скастри Промяната: Спазвайте Конституцията

Спазвайте Конституцията и законите в страната. Не приемайте лобистки закони! С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към депутатите от „ Продължаваме промяната ”.

Той настоя точка втора от дневния ред на Народното събрание за тази седмица да отпадне. Тя е импортираният от Владимир Табуров („ Продължаваме промяната ”) законопроект за промени в Закона за енергията от възобновими източници.

Управляващото болшинство реши да гледа него, вместо оферти от Движение за права и свободи законопроект, с който голословната и непредвидена печалба на ВЕИ и държавните предприятия за произвеждане на ток се преразпределя в помощ на бизнеса, общините, учебните заведения, детските градини и старческите домове, с цел да се оправят в рецесията.

Предложението, което направи господин Рамадан Аталай – да гледаме и закона на Движение за права и свободи, не се одобри. А планът ни е импортиран на 31.03.2022 година, сподели Карадайъ.

И напомни, че по устав и съгласно практиката на Народното събрание, когато има разнообразни законопроекти за смяна на един и същи закон, на първо четене се преглеждат дружно.

Само че този лобистки закон, който обслужва частни ползи, е импортиран на 11 март и на първо четене е признат на 21 април. След като към този момент е бил налице и различен законопроект, който за разлика от този взема решение проблемите на българските жители и бизнеса в тази спешна обстановка. Резултатът какъв е? Лобистките закони получават бърза писта в нарушаване на правилника, безапелационен бе Карадайъ.

Нека Конституцията и законите на страната да важат и най-сетне да стартират да се ползват, прикани Карадайъ.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg