Спазарени поръчки, апартаменти, парцели, стадиони и разхищения: корупцията прояжда ГЕРБ

...
Спазарени поръчки, апартаменти, парцели, стадиони и разхищения: корупцията прояжда ГЕРБ
Коментари Харесай


Спазарени поръчки, жилища, имоти, игрища и разхищения: корупцията прояжда ГЕРБ от дълги години. Най-видима за жителите тя е на локално равнище. И тъй като прокуратурата спи, Борисов и упреква, и правораздава.

 Кметицата на София Йорданка Фандъкова Снимка: BGNES
Не е мъчно да се разбере какво цели водачът на ГЕРБ, когато сподели пътя на определения от ГЕРБ кмет на Пловдив, и се стимулира с провалени огромни планове. От една страна, да излъска позацапания партиен имидж, само че и своя като несклоняем към тези, които не се оправят, от друга - да резервира властта на ГЕРБ в Пловдив, втория по величина център след София.

Проблемът с Фандъкова

Този сюжет може да се повтори и в столицата - въпреки и не с аргумента за неспособно ръководство. Ако да вземем за пример кметицата Йорданка Фандъкова, която няма да се кандидатира за (пети път) за кмет, оглави някоя от листите на в столицата за предварителните парламентарни избори.

Според Закона за локалното самоуправление и локална администрация, когато кмет подаде оставка година или по-малко преди края на мандата си, общинският съвет избира нов за интервала до идващите локални избори. Така до октомври 2023 година, когато ще се състои локалният избор, общинските съветници могат да изберат краткотраен кмет - някой от деветимата заместници на Димитров (дори в София са осем) или някой общински консултант.

За ГЕРБ няма да е мъчно - въпреки да разполагат с 18 “свои ” в 51-членния Общински съвет, при уместно сговаряне “помагачи ” се намират. Например, когато трябваше да провалят поисканата от “Демократична България ” изключителна сесия за Пловдивския панаир, към определените с листата на ГЕРБ, се причислиха и тези от Българска социалистическа партия (или по-скоро от квотата на притежателя на Панаира Георги Гергов).

Битката стартира

Ако в огромните регионални центрове, които ГЕРБ държи повече от два мандата, занапред стартират корупционни сканда

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР