Спасителните кучета Хера и Нико получиха медали за храброст от

...
Спасителните кучета Хера и Нико получиха медали за храброст от
Коментари Харесай

Шапки долу! Хера и Нико с медали за храброст, тя откри под руините 5-членно семейство

Спасителните кучета Хера и Нико получиха медали за смелост от кмета на Разлог. Кметът инж. Венцислав Гърменов и заместникът му Иван Гюров изрекоха признателност към Благой Максимов и Любчо Джолев, които дружно със своите кучета – Хера и Нико, участваха в избавителна интервенция по търсене на хора, след земетресението в Турция, предава Bulgaria ON AIR.
Планинските спасители получиха плакети, грамоти и скромни дарове.
По време на срещата чиновниците на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Разлог и доброволци към ПСС- непринуден отряд Разлог- спасителите споделиха моменти от прекараните дни в разрушените градове, както и процеса на образование на кучетата – герои, осведомят от Община Разлог.
Хера е част от фамилията на Благой от три години, а Нико от четири години има мощна прочувствена връзка със фамилията на Любчо. В резултат на непрекъснат развой на образование, оставили сърцата си на терен, екипите съумяват да спасят 7 души, затрупани под руините в град Антакия. Хера, единствената дама измежду редиците на Групата за избавяне с кучета към ПСС в Турция, намира 5-членно семейство.
Джолев и Максимов бяха измежду първите българи, отпътували за разрушените градове в Турция, дружно с Хера и Нико, доктор Стойчев (част от ПСС- отряд Разлог) и пожарникарите – Иван Сковарданов и Муса Мусов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР