Спасител доброволец помага на ранен при взрив в град Идлиб

...
Спасител доброволец помага на ранен при взрив в град Идлиб
Коментари Харесай

Кратки новини

Спасител доброволец оказва помощ на ранен при гърмеж в град Идлиб да се настани в минибус. От детонацията починаха 8 души, а 24 бяха ранени. Сирийската войска си върна контрола върху стратегическия град Саракиб и още няколко обитаеми места в провинция Идлиб. Съединени американски щати приканиха Русия и Турция към бърза деескалация на напрежението по време на диалозите на ген. Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, с сътрудниците му от Турция и Русия

Тръмп поддържа съветска самодейност

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подкрепил самодейността на Владимир Путин за среща на " нуклеарната петорка " от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Путин предложи на нея да се обсъдят ограничения против конкуренцията във въоръжаването. Лидерите на Франция и Китай към този момент поддържаха самодейността. Лавров добави, че времето и мястото на срещата ще бъдат съгласувани в най-близко време.

Путин включи Бог и обичайния брак в Конституцията

Владимир Путин внесе в Държавната дума план за ремонти в Конституцията. В една от тях написа следното: " Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога ". Друга планувана корекция е, че бракът е съюз сред мъж и жена. Според правистите предложенията на Путин не опонират на светския темперамент на страната и припомниха, че Бог е упоменат в преамбюлите на доста европейски страни.

Нетаняху разгласи победа на изборите

Екзитполовете сочат, че партията Ликуд на премиера Бенямин Нетаняху печели 36 или 37 места на парламентарните избори в Израел. С крайнодесните им съдружници това би им дало 60 депутати в Кнесета, единствено един по-малко от нужните за болшинство 61. Основният съперник от партията " Синьо и бяло " на ген. Бени Ганц, ще има 32 или 33 места в Народното събрание, а с центристките им съдружници и арабските депутати биха имали 52 до 54 места в 120-местния парламент. Вотът бе трети за по-малко от година, откакто при предходните два не беше образуван нов кабинет.

Ким Чен Ир командва учения

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун командва на 2 март учения на далекобойната артилерия, заяви държавната организация ЦТАК. Той персонално от бдителен пункт даде заповед за " огън " и " изрази огромно задоволство " от стрелбите. От своя страна Южна Корея и Япония оповестиха, че изстреляните от КНДР в понеделник две ракети в събота са били с дребен обхват.Те достигнали височина от 35 км и обсег от 240 километра. Това са първи за тази година ракетни опити. През 2019 година КНДР извърши 13 опита с 24 балистични ракети с дребен обхват.

Изригна най-активният вулкан в Индонезия

Най-активният вулкан Мерапи в Индонезия изригна през днешния ден и изхвърли дирек от пепел и дим в небето на височина 6000 метра. Властите предизвестиха жителите да се изтеглят. Тътените са се чували на 30 км от самия вулкан.


Пътници носят маски на летището " Леонардо да Винчи " край Рим. Други обаче не употребяват маските. В Китай новите случаи на ковид понижиха доста, единствено 125 души бяха инфектирани в понеделник. В същото време са регистрирани първите случаи на болестта в Йордания и Саудитска Арабия. Нови случаи бяха регистрирани и в Африка - Алжир, Сенегал, Мароко, Тунис и Египет


Така наподобява регион в Рио де Жанейро след проливните дъждове, изсипали се в покрайнините на бразилския мегаполис. Загинаха четирима души, тук-там наводненията провокираха свлачища. Над 5300 души бяха принудени да изоставен домовете си
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР