спанският шампион Реал Мадрид изигра един от най-слабите си мачове

...
спанският шампион Реал Мадрид изигра един от най-слабите си мачове
Коментари Харесай

Кошмарен Реал Мадрид се сгромоляса в Майорка за радост на Барселона

спанският първенец Реал Мадрид изигра един от най-слабите си мачове през сезона, откакто отстъпи с минималното в гостуването си на Майорка. Единственото попадение падна още в 13-ата минута, когато капитанът в днешния дуел за „ Лос Бланкос “ – Начо Фернандес , си означи автогол.

Мачът въобще няма да се запомни с нищо хубаво за първенците, които изгледаха доста безидейни в офанзива без своя водач Карим Бензема. Като цяло столичани владееха повече топката и преобладаваха, само че без да основат съвсем никакви обстановки. Единственият действителен късмет за гол през Реал беше пропуснат от Марко Асенсио след тъкмо час игра, когато вратарят на островитяните - Предраг Райкович, избави удара на испанеца от бялата точка.

По този метод Реал записа трето проваляне за акцията и изостана на пет точки от водача Барселона, който играе по-късно довечера със Севиля и има късмет да се откъсне на осем пред първенците. Майорка пък към този момент има 28 точки на десетата позиция. В идващия кръг „ Лос Бланкос “ приема Елче, само че реди това ще взе участие на Световното клубно състезание, където ще срещнат Ал Ахли на ½-финалите. За Майорка пък следва посещение на Севиля.  

Треньорът на гостите Карло Анчелоти трябваше да се оправя без контузените Карим Бензема и Едер Милитао, до момента в който Лука Модрич бе оставен измежду запасите, където компания му правеше и Дейвид Алаба, който също лекуваше контузия. Марко Асенсио и двамата бразилци Родриго и Винисиус Жуниор водеха атаката на Реал, а Едуардо Камавинга още веднъж игра на позицията лев бек. По време на загрявката титулярният вратар Тибо Куртоа пък получи болки и накуцвайки напусна терена, а вместо него стартира аварийният пазач Андрий Лунин.

/ /



Двубоят в Майорка стартира с опит за напън от страна на домакините, който обаче не носеше нещо рисково за вратата на Андрий Лунин.

В петата минута обаче се стигна до сдърпване сред футболисти, откакто Дани Родригес фаулира Винисиус Жуниор, което незабавно докара до разправии. Две минути по-късно домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Едуардо Камавинга в наказателното поле, само че сигнал от съдията Алехандро Ернандес не последва.

Изненадващо или не, Майорка поведе в резултата в 13-ата минута, само че не и насмалко шанс. Тогава домакините проведоха офанзива отляво, която приключи с центриране на Дани Родригес в наказателното поле, където Ведат Мурики надскочи Начо Фернандес и въпреки да бе с тил към вратата, насочи топката с глава неспасяемо във вратата на Лунин - 1:0. В последна сметка обаче от повторенията се видя, че кълбото рикошира точно от Начо, което означаваше, че бранителят си е отбелязал автогол.

В идващите минути Реал се настани по-трайно в половината на островитяните, само че по този начин и не можеше да насочи прецизен удар към вратата на Предраг Райкович.

Трудностите за гостите да основат нещо забавно в офанзива бяха осезаеми, а доказателство за това беше разочароващият удар на Родриго от директен свободен удар в 37-ата минута, който обаче мина високо над вратата.

В края на полувремето още веднъж нервите взеха връх, откакто 120 секунди преди почивката Винисиус съзнателно настъпи Мафео, поради което получи жълт картон. Той е негов пети, поради което ще е осъден за идващия турнирен дуел на столичани, който ще е против Елче. След последния сигнал за полувремето бразилецът насочи жест и към рефера, а жълт картон получи Дани Себайос, който също имаше  искания към съдията.

Нервите на терена бяха повече от чисто футболните обстановки и в 53-тата минута при битка в наказателното поле на Майорка Начо Фернандес изблъска с ръце в региона на главата Де Галарета, само че не последва наказване за капитана на „ белите “.

Сякаш от на никое място Реал получи страховит късмет да изравни резултата. В 57-ата минута вратарят Райкович фаулира Винисиус Жуниор в наказателното поле, след което последваха разногласия и преразглеждане от системата ВАР, а наказателният удар беше доказан. Зад топката застана марко Асенсио, само че стражът на Майорка усети накъде ще бие испанецът и избави удара в левия си ъгъл след тъкмо час игра.

Малко по-късно Анчелоти пусна в игра Лука Модрич на мястото на Федерико Валверде.

В 66-ата минута Асенсио опитва удар от границата на наказателното поле, само че около лявата греда Райкович. Две минути по-късно Винисиус направи прелестен пробив отляво, при който стигна съвсем до вратаря, само че и този път Райкович отрази. 

Двадесет минути преди края на постоянното време беше осъществена нова тройна промяна за " Лос Бланкос ". Влязоха Дейвид Алаба, Тони Кроос и Мариано Диас, които замениха надлежно Дани Себайос, Орелиен Чуамени и Марко Асенсио.

Реал продължи да се лута на терена и по никакъв метод не изглеждаше, че ще стигне до попадение.

В 84-ата минута Антонио Санчес нанесе прецизен изстрел пред наказателното поле, само че право в ръцете на Лунин.

Три минути преди края на постоянното време резервата Мариано имаше нелош късмет да се разпише, когато засече от въздуха пас на Дейвид Алаба в наказателното поле, само че топката профуча над гредата.

В последната 90-а минута Вини Жуниор и Мафео отново се заядоха, при което бранителят на Майорка падна на земята след конфликт с бразилеца. Реферът обаче не реагира по никакъв метод. 

Реал натисна в добавеното време и в последната от осемте добавени такива имаше опция да се избави от провалянето, само че ударът с глава на Антонио Рюдигер в наказателното поле след центриране на Тони Кроос излезе в навън.  

По този метод Майорка се поздрави с влиятелна победа над испанския и европейски първенец, който може да изостане на осем точки от водача Барселона в борбата за купата, в случай че каталуците се оправят със Севиля по-късно довечера.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР