Спанакът е листен зеленчук, който може да се добавя във

...
Спанакът е листен зеленчук, който може да се добавя във
Коментари Харесай

Спанакът - пръв помощник в отслабването

Спанакът е листен зарзават, който може да се прибавя във всевъзможни ястия и да се комбинира с какви ли не хранителни артикули. Той се отличава с превъзходен пресен усет и има здравословно влияние върху организма ни.

Спанакът усъвършенства сърдечно-съдовото здраве, подкрепя функционалностите на мозъка, изостря зрението и работи противовъзпалително. Полезният листен зарзават понижава кръвното налягане, покачва имунитета и се бори с някои ракови болести.

Напоследък се появи още една добра вест за феновете на спанака. Оказва се, че дестилат от този листен зарзават понижава желанието за усвояване на нездравословни храни с цели 95 % и спомага за отслабването с 43 %.

В науката непрекъснатото предпочитание да похапнем нещо, и то най-вече нездравословно, се назовава хедонистичен апетит. Специалистите считат, че той е главният провинен за поголовното наднормено тегло и затлъстяването.

 Спанак

Зелените листни мембрани тилакоиди, които се съдържат в спанака, подтикват произвеждане на хормони на ситостта и потискат хедонистичния апетит. По този метод се управлява апетита и се основава здравословен режим на хранене, в резултат на което се понижава тежестта.

В изследване на експерти от университета на Лунд участниците приемали по 5 грама дестилат от спанак преди закуска. От тях се желало да се хранят уравновесено по три пъти дневно, без да се подлагат на някаква съответна диета.

Приемащите дестилат от спанак понижили тежестта си с 5 кг за три месеца, а участниците от контролната група, които получавали плацебо, отслабнали единствено с 3.5 кг за същия интервал.

Отличните резултати в първата група били реализирани с помощта на възприятието за задоволеност, което дава екстрактът от спанак. Хранителните артикули, с които се храни актуалният човек, се разграждат толкоз бързо, че хормоните в червата, които алармират на мозъка за задоволеност, нямат време да отреагират в точния момент.

От своя страна тилакоидите забавят процеса на храносмилане и по този метод чревните хормони разполагат с задоволително време да изпратят сигнал на мозъка.

Ако обичате спанак, предлагаме да опитате от нашите предписания за:

- спаначена супа;

- спанак с ориз;

- баница със спанак;

- или спанак на фурна;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР