SpaceX успешно изстреля ракетата носител Falcon 9 с GPS сателит

...
SpaceX успешно изстреля ракетата носител Falcon 9 с GPS сателит
Коментари Харесай

SpaceX осъществи последния за 2018 година полет на Falcon 9 с военния сателит GPS III

SpaceX сполучливо изстреля ракетата притежател Falcon 9 с GPS спътник от ново потомство за потребностите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Това бе последното 21-изстрелване на компанията за тази година, като по този метод SpaceX усъвършенства персоналния си връх, подложен предходната година. Този път параметрите на полета са такива, че Илън Мъск реши да не приземява първата степен на ракетата.

Изстрелването на Falcon трябваше да стане на 18 декември, само че неприятното време попречи и полетът бе отсрочен. Точно в края на предходната седмица, неделя, в 15:51 часа наше време, ракетата сполучливо излетя от Кейп Канаверал и изведе в орбита военния спътник GPS III SV01 .

Liftoff! pic.twitter.com/pi78HVFs6J

— SpaceX (@SpaceX) December 23, 2018

GPS III SV01 е първият от десетте спътник на системата GPS III, която се построява от американските военни. Новата навигационна система е проектирана да бъде три пъти по-точна от сегашната GPS и осем пъти по-устойчива към опитите за заглушаване. В момента военните на Съединени американски щати построяват наземните станции за обслужване на навигационната система от трето потомство .



От тежестта на ракетата и нуждата от висока елиптична орбита се подразбираше, че SpaceX няма да връща бустера на Falcon 9 на Земята. Всичкото ракетно гориво бе изразходвано, като първата степен даже нямаше крачета, върху които да кацне.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР