SpaceX обяви старта на програма, която ще възнагради финансово хората,

...
SpaceX обяви старта на програма, която ще възнагради финансово хората,
Коментари Харесай

SpaceX е готова да плати до 25 000 щ. долара на хакналите Starlink

SpaceX разгласи старта на стратегия, която ще възнагради финансово хората, съумели да обхванат в сателитната мрежа Starlink. Компанията на Илон Мъск е подготвена да заплати до 25 000 щ. $ за идентифициране на уязвимости в своята система за сателитен интернет.

Съобщението на SpaceX пристигна единствено няколко дни, откакто специалистът по осведомителна сигурност Ленерт Вутерс показва метод за хакване на потребителски терминал Starlink, употребен за връзка със спътници. За задачата е належащо самоделно устройство, което коства 25 щ. $.

SpaceX посочи работата на Вутърс и поздрави експерта. " Смятаме, че офанзивата е впечатляваща от техническа позиция и това е първата сходна, за която сме осведомени ", се споделя в изказване на SpaceX. Компанията означи, че хакването на терминала Starlink благодарение на самоделен хардуерен модул не трябва да тормози елементарните консуматори на мрежата, защото даже да е сполучливо, няма директно влияние върху спътниците.

Компанията означи, че инженерите на SpaceX непрекъснато се пробват да хакнат Starlink и работят за разкриване на уязвимости в мрежата, с цел да създадат услугата по-надеждна и сигурна. В момента на уеб страницата на компанията в раздел, отдаден на програмата за търсене на уязвимости на мрежата Starlink, са посочени имената на 32 откриватели, които съгласно SpaceX са докладвали за значими проблеми със сигурността. В него се споделя също, че през последните три месеца програмата е изплащала приблизително по 973 $ на човек.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР