Социологическите проучвания дни преди вота отреждат четвърто място за Има

...
Социологическите проучвания дни преди вота отреждат четвърто място за Има
Коментари Харесай

Ива Митева обеща смирение и диалог от ИТН в новия парламент

Социологическите изследвания дни преди вота отреждат четвърто място за " ИТН " (ИТН) в идващия парламент. По мотив това претендентът за народен представител от гражданската квота на партията Ива Митева съобщи пред бТВ, че не има вяра на тези прогнози, тъй като на терен вижда друго - необятна поддръжка от страна, както на млади, по този начин и на по-възрастни хора.

„ Имаше миг на в началото оттегляне, само че откакто започнахме да обясняваме за какво се стигна дотук, ми се коства, че хората ни схванаха “, счита Митева.

Относно държанието на Има Такъв Народ в бъдещия парламент тя сподели, че те ще бъдат по-смирени и диалогични. „ Непрекъснато приканвам за просвета на разговора, тъй като без построяването на тези мостове няма по какъв начин да вървим напред. Парламентът при всички случаи ще бъде фрагментиран. Може би даже и по-фрагментиран от предходния. Затова и всеки глас е скъп “, счита Ива Митева.

„ Партиите, с които имаме предпочитание да работим и да се коалираме, са „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “, както и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, в случай че минат 4-процентната преграда “, добави тя.

Според нея този път партиите не би трябвало да позволяват да не се сформира кабинет и да се отиде на последващи избори.

Ива Митева съобщи, че няма терзания по отношение на възможни операции с машинния избор на идните избори. „ Смятам, че ЦИК е самостоятелен орган и ще създаде едни почтени и транспарантни избори. Машините демонстрираха, че работят. Софтуерът е надъхан вярно, съгласуван е с Изборния кодекс и не би трябвало да има никакви операции “, на мнение е Митева.

В 47-ия парламент Има Такъв Народ ще упорства за напълно професионална ЦИК, деполитизирана и с 9-11 членове, с цел да се отстранен всевъзможни подозрения за политически намеси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР