Социалният министър Деница Сачева съобщи пред репортери в Добрич, че

...
Социалният министър Деница Сачева съобщи пред репортери в Добрич, че
Коментари Харесай

Решават до дни дали ще има индексиране на пенсиите

Социалният министър Деница Сачева заяви пред кореспонденти в Добрич, че се надява до края на септември или в първите дни на октомври да стане ясно по какъв начин ще бъдат увеличени пенсиите, като следва решението да бъде взето на съвет на ръководещата коалиция.

Има няколко разновидността, които се разискват. Единият е да продължи добавката от 50 лв., различен е за преизчисляване на пенсиите с прихода от 2015 година, като освен това състояние ще могат да бъдат преизчислени пенсиите на 1 100 000 души, сподели министър Сачева.

По думите й третият вид е предлагането от синдикатите за преизчисляване на всички пенсии като се промени самостоятелният коефициент, тъй че да се резервира солидарният и обективен модел на общественото обезпечаване у нас.

Различните разновидности общо биха коствали сред 1 милиард и 200 милиона лв. до 3 милиарда и 800 милиона лв. годишно, уточни Деница Сачева.

В отговор на въпрос кой вид тя избира, Сачева разяснява, че счита за добър модела, който е обвързван с индексация на самостоятелния коефициент, и да се продължи със съглашението със синдикатите и работодателите за швейцарското предписание.

Според министъра по този начин хората ще бъдат подтиквани да се обезпечават на техните действителни приходи и всеки би трябвало да си дава сметка, че пенсията е заместващ приход, който регистрира персоналния принос.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР