Социалната комисия започна да задава въпроси към управителя на Националния

...
Социалната комисия започна да задава въпроси към управителя на Националния
Коментари Харесай

Социалната комисия изслушва управителя на НОИ за пенсиите

Социалната комисия стартира да задава въпроси към шефа на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов за бъркотията с пенсиите и добавките.

В предварителните изявления още веднъж се постанова познатата теза, че пенсионерите бъркат добавка с нарастване на пенсията. В този смисъл се изрече Хасан Адемов от Движение за права и свободи, който изиска да се реалокира добавката към Агенцията за обществено подкрепяне, с цел да не се бъркали хората. Както " Сега " писа, редакцията получи доста писма от ощетени пенсионери и в нито едно от тях нямаше комплициране на добавка с пенсия. Проблемът с пенсиите е в преизчислението и неналичието на индексация за 2018 и 2019 година в него. В резултат на това доста пенсии са увеличени с по-малко от шумно рекламираните 12,5%. Затова и нарастването не съумява да компенсира понижението на добавката от 120 на 60 лева

Депутатите към момента не са дали думата на Ивайло Иванов, тъй като си разменят обиди на тематика популизъм и добавки. Тук никой от народните представители не е в бяло, защото всички партии заиграваха с обещания към пенсионерите предходната година.

Очаквайте подробности
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР