Социалистите възприемат лансираната от Мая Манолова идея служебният кабинет да

...
Социалистите възприемат лансираната от Мая Манолова идея служебният кабинет да
Коментари Харесай

БСП прегърна идеята служебният кабинет да стане редовен

Социалистите възприемат лансираната от Мая Манолова концепция служебният кабинет да получи партиен мандат и оповестиха, че " Българска социалистическа партия може да го предложи " като постоянно на Народното събрание. Това стана ясно от думите на зам. шефа на соцпартията Атанас Зафиров пред Нова телевизия. " Възможен вид е ", позволи той. В същото време се застрахова, че " разновидностите са доста, най-малкото би трябвало първо да се допитаме до партията и до нашите сътрудници, и до другите политически сили ". Преди ден пък аленото управление разгласи, че няма да поддържа оповестения от водача на " ИТН " Слави Трифонов проектокабинет.

За да се стигне до трансформацията на служебното държавно управление в постоянно би трябвало да изтече законовата процедура - първите две обединения Има Такъв Народ и ГЕРБ, да върнат мандатите си и третият да бъде връчен на Българска социалистическа партия. Това се случи при започване на май, поради което се случиха и предварителните парламентарни избори на 11 юли. 

" Навремето имаше един въпрос " Кой предложи Пеевски ". Сега бих попитал " Кой предложи Василев за министър председател ". Не излиза наяве на какъв конгрес е взето това решение. Не излиза наяве и кой застава зад него ", подлага на критика заместника на Нинова групировката на Трифонов.

" Това, което ви подсигурявам, че ще бъде направено, е, че ще влезем в режим на разговор. Всичко ще бъде поставено на масата, пред очите на цялото общество и където му е мястото – в българския парламент. Не от ефира на малкия екран, не от прозореца на джипката ", добави Зафиров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР