Социалистите ще гласуват против създаването на парламентарна комисия, която да

...
Социалистите ще гласуват против създаването на парламентарна комисия, която да
Коментари Харесай

Нинова стресна с признание за имунитетите на Борисов и Петков

Социалистите ще гласоподават срещу основаването на парламентарна комисия, която да преглежда поисканите от основния прокурор депутатски имунитети. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Ще гласуваме срещу основаването на такава комисия и няма да излъчим представители. Намираме я за укритие за обвинени за закононарушение, за бранене взаимно сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ от един транспарантен и обективен развой. Много е забавен аргументът, че прокуратурата развявала бухалка. Да напомним, че не прокуратурата развява бухалка, а съдът. Реформа в съда не следва, а единствено в прокуратурата. Аргументът, че прокуратурата развява бухалка не е сериозен.
-->
Тези, които нелегално арестуваха Бойко Борисов, в този момент му пазят гърба. Много е фрапантен обстоятелството, че единствено Политическа партия и Демократична България са се подписали за тази комисия, няма автограф от ГЕРБ. Очевидно Политическа партия и Демократична България желаят да пазят Борисов, сигурна съм, че ГЕРБ ще гласоподават " за ", с цел да пазят Кирил Петков. Затова е шокиращо и неясно - тези, които се изправиха против мафията се прегърнаха с мафията, с цел да спасят личните си кожи ", сподели тя.

Според Нинова е вярно да бъде изслушан основният прокурор Иван Гешев пред правната комисия в Народното събрание. Социалистите не са обсъждали към момента концепцията за промени в конституцията, с които да се отстрани фигурата на основния прокурор. Ако ги поканят на диалог за конституционни промени, ще се отзоват, стана ясно още от думите на ръководителя на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР