Социалистите настояват прокуратурата да направи проверка в министерството на здравеопазването.

...
Социалистите настояват прокуратурата да направи проверка в министерството на здравеопазването.
Коментари Харесай

БСП настоява прокуратурата да направи проверка в Здравното министерство

Социалистите упорстват прокуратурата да направи инспекция в министерството на опазването на здравето. Това стана ясно на изключителна конференция на "Позитано " 20, поради вчерашните разкрития на шефа на Националната здравно-осигурителна каса доктор Дечо Дечев за нейното източване.

Заместник-председателя на парламентарната група на "БСП за България " Драгомир Стойнев разкри детайлности за лобистките текстове, свързани със опазването на здравето. В радиоинтервю доктор Дечев. хвърли същинска бомба, като упрекна здравния министър Кирил Ананиев и неговата заместничка Жени Начева в умишлено и съзнателно източване на НЗОК посредством пробутване на лобистки текстове в законодателството. Той даде образец за прокарани лобистки текстове в закона, поради които Здравната каса заплаща едно лекарство за частна болница на 7 пъти по-висока цена, в сравнение с е същото за държавна и общинска.

По думите на Стойнев е налице координирана кражба от здравните осигуровки на българските жители. Той съобщи, че на процедура нещата наподобяват като финансиране на действия, които изобщо не са били изършвани или са били осъществявани в по-малък размер. "Многократно сме казвали, че пари има в страната, просто не би трябвало да се краде ", уточни заместник-председателят на лявата парламентарна група.

"Това държавно управление към този момент има знак - това е държавното управление на източването - на язовири, на Здравната каса. Няма система в страната, която да действа обикновено. Институциите са пропити от непросветеност и от всичко това страдат българските жители ", уточни още Драгомир Стойнев. Той добави, че Българска социалистическа партия ще алармира прокуратурата да направи инспекция в Министерство на здравеопазването по отношение на изказванията на проф. Дечо Дечев, тъй като съгласно социалистите "е налице проведена, координирана и осъществена с административни подкрепи кражба от здравните вноски на българските жители ".

„ Това заплашва живота на пациентите, не усъвършенства работата на лекарите. Необходими са съответни дейности и в тази сфера. Дали ще има оставка на следващия министър си зависи до каква степен са правилни тези изказвания. Но фактът, че опазването на здравето се срина и жителите търсят помощ в непознати страни, демонстрира, че в действителност с изключение на да се източва Касата, нищо друго не се предлага на жителите “, съобщи Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия и член на Изпълнителното бюро на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР