Социалистическото правителство на Испания предвижда въвеждането на безусловен базов доход

...
Социалистическото правителство на Испания предвижда въвеждането на безусловен базов доход
Коментари Харесай

Безусловен базов доход за най-пострадалите от пандемията в Испания

Социалистическото държавно управление на Испания планува въвеждането на категоричен базов приход за най-силно засегнатите от провокираната от пандемията икономическа рецесия, съобщи БГНЕС.
За схемата се приказва от най-малко месец, само че Мадрид разгласи, че тя към този момент е подготвена и ще бъде гласувана идващия вторник.
Очаква се паричната помощ да получат към 100 хиляди семейства. Тя ще се показва в минимум 462 евро за всеки пълновръстен член на фамилията, които ще се дават като допълнение към обществените придобивки, които бенефициентите към този момент имат.
Плановете на кабинета на Педро Санчес са последователно мащаба на безусловният базов приход да се разшири, до момента в който от него стартират да се възползват 1 милион семейства.
Министърът на обществените грижи Хосе Луис Ескрива разказа проекта като " непрекъсната защитна мярка за най-уязвимите ".
Очаква се безусловният базов приход да коства сред 3 и 3,5 милиарда евро годишно.
Финландия и Италия бяха европейските страни, които пробваха сходна скица в последните години. Нито едната от двете страни не регистрира събаряне на равнищата на безработица измежду бенефициентите на схемата, каквато е една от главните цели.
COVID-19 ускори трендовете, които водят към разпад на Европейски Съюз
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР