Социалистическата партия на всяка цена трябва да спечели повече 1

...
Социалистическата партия на всяка цена трябва да спечели повече 1
Коментари Харесай

Станишев запрати висока топка към Нинова

Социалистическата партия непременно би трябвало да завоюва повече 1 милион гласа на изборите следващата година. Тази висока топка изстреля ръководителят на ПЕС Сергей Станишев към вратата на настоящия водач на алените Корнелия Нинова. В изявление за Нова телевизия той изрече поддръжка за оповестеното от президента Румен Радев желание да насрочи изборите за 28 март 2021 година.

" След като мина конгресът и избора на ръководител толкоз безапелационно и се подреди един народен съвет, който е доста комфортен за водача на Българска социалистическа партия, мисля че няма никакви учредения Българска социалистическа партия да занижава своите цели, своите упоритости. Ние би трябвало изрично да търсим победа на тези избори и тя би трябвало да има и напълно съответни измерения, тъй като вижте – през 2017 година Българска социалистическа партия получи 950 000 гласа, в този момент сме 4 години по-късно, ГЕРБ са тежко отслабени, износени, дискредитирани в огромна част на обществото. Българска социалистическа партия в случай че в този момент не може да притегли спомагателни гласове и не вземе да кажем 1 100 000 гласа – по кое време? ", попита някогашният ръководител на партията на социалистите.

" Давам ви образец... През 2009 година ние загубихме от ГЕРБ тежко, имаше вълна в тяхна изгода, взехме 780 000 гласа. Четири години по-късно, във времената когато ГЕРБ беше на върха, Борисов имаше 70% персонален рейтинг, а взехме в последна сметка с близо 200 000 гласа повече. Това би трябвало да бъде упоритостта на Българска социалистическа партия и в този момент ", безапелационен бе Сергей Станишев.

Той съобщи без грам тактичност, че Корнелия Нинова е била избрана отново за водач на партията с " черни описи ".

" Всички делегати на конгреса знаят метода, по който стана избора на Национален съвет – със съответни описи, включително и с „ черни описи ”, само че това е волята на Конгреса, отразява се някаква настройка и аз почитам това решение. В последна сметка обаче атмосферата в една партия постоянно се дефинира от управлението. Аз постоянно съм се старал различията, които в подобен огромен организъм, остарял организъм като Българска социалистическа партия са били налице – другите отзиви да се преодоляват и да има сливане на силите и на посоката, с цел да бъде ефикасна партията, тъй като постоянно съм казвал – в случай че не можеш да подредиш личния си дом по метод, по който това дава сила на партията, самочувствие на хората и хъс в една акция – нищо няма да се получи ", разяснява ръководителят на Партията на европейските социалисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР