Сотир Цацаров беше изслушан от парламентарната комисия по противодействие на

...
Сотир Цацаров беше изслушан от парламентарната комисия по противодействие на
Коментари Харесай

Журналистката Виктория Георгиева: В комисията по корупция крайно неподготвени депутати се чудеха как да се заядат с Цацаров

Сотир Цацаров беше изслушан от парламентарната комисия по противопоставяне на корупцията. В огромна степен се повтори това, което се случи и при чуванията на Иван Гешев предходната година - извънредно неподготвени депутати, които се чудеха по какъв начин да се заядат с Цацаров. Включително и поради намалялото население на България. Да, не е смешка...
Той не се трогна изключително и им организира просветителна лекция.
Интересно беше това, което Цацаров сподели за Христо Иванов:
" Единствените думи, които съм чувал от него (Христо Иванов) към Бойко Борисов, бяха: „ Да, господин министър председател. Разбира се, господин министър председател! “ Това разяснява журналистката Виктория Георгиева, създател на Труд и Трибюн.бг.

Ето какво още разяснява тя във връзка чуването на Сотир Цацаров в комисията в Народно събрание:

Аргументира аргументите си за оставка. Ясно изясни и за отнетия допуск. Накратко:
- " Първата е, че в един миг взех решение, че безкрайните извършения с моето име и с това кой е отговорен за всички неуспехи и неудачи в тази страна, просто ми пристигнаха допълнително. Всеки човек има достолепие. "
- " Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един сътрудник сме отговорни за това, че България има три мониторингови механизма, за Шенген... Чух го от Христо Иванов. "
- " Вторият претекст за оставката ми има „ чисто професионален детайл “
- " Идеята, че отнемането на достъпа ми до класифицирана информация е повода, за подам оставка е на ниска цена политически PR. Достъпът ми е лишен поради случая „ ЦУМ-Гейт “. Имам учредения да считам, че съм докладван по случая от министъра на вътрешните работи. "
В отговор на безразсъден въпрос, заложен от депутата от Има Такъв Народ Георги Георгиев, съгласно който Цацаров е отговорен... за намаляването на популацията на България с 1млн. души, шефът на КПКОНПИ отговори:
„ От 1 март нататък покажете какво можете. Вие одеве казахте, че една от аргументите популацията на България да намалее с 1 млн. е моят мандат като основен прокурор. Извинявайте, чак този грях не мога да понеса. Пък в случай че го претърпявам, подадох си оставката, хайде, в този момент на ход сте вие. “
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР