Специалисти разкриват, че сред основните проблеми за плачевното състояние на

...
Специалисти разкриват, че сред основните проблеми за плачевното състояние на
Коментари Харесай

70% от българите НЕ си мият зъбите

Специалисти разкриват, че измежду главните проблеми за плачевното положение на зъбите на българина, е неналичието на профилактични прегледи и немарливото отношение на хората към личното им здраве. Не е обикновено млади и остарели да се тормозят от ходенето при стоматолог, а в същото време да пръскат луди пари за алкохол, цигари, маникюр и/или педикюр.

 

„ Редовно слушам, че хората не вървят на прегледи, тъй като им е скъпо, само че това не ги извинява. В същото време излизат по заведения с другари и харчат повече пари. Направата на дребен кариес, когато е заловен в точния момент, коства доста по-малко от една хубава прическа. Но очевидно здравето е на втори проект. Сигурно е едно – 60% от популацията над 30 години към този момент има извадени няколко зъба, и даже има младежи без зъби. Статистиката е потресаваща. Близо 70% от нашенците не си мият зъбите. Липсата даже на един зъб се отразява, тъй като захапката ни се трансформира, прилежащите зъби стартират да се накланят в посока към празното пространство. Срещуположният зъб прораства и става по-дълъг. Всичко това е съпроводено с процеси на костна резорбция и последващи проблеми.

Липсата на множеството зъби или съществуването на заболели не разрешава качествено мелене на храната.

 

 

И ето, почват стомашно-чревни проблеми. Да не приказваме за самочувствието на човек, който няма нищо в устата! Може ли да бъде обществено деен, може ли да му се има доверие, да му се гласоподава виновна работа?! Дори децата знаят, че хубавата усмивка е здраве и работи позитивно душeвността ни.

  

Един негоден зъб, който не се лекува, носи възпалителни процеси в близките тъкани. Представете си какво става в главата на индивида, инфектиране до инфектиране до инфектиране и след това се чудим за какво не сме здрави. Всеки строшен зъб или някакъв изострен борд от обтурация може да докара до непрекъснати механични дразнения на език и лигавица, а това е причина за по-неприятни болести, които касаят общото здраве на организма. Нелекуваните зъби водят до куп заболявания, разкрива доктор Гълъбица Спахиева, която от 7 години практикува ортодонтско лекуване.

 

Стоматоложката е безапелационна, че зъбите към този момент са се трансформирали в маркер, по който може да се съди за метода на живот на индивида и неговото обществено състояние. Причините да се скапват са доста. Основната е, че са в непрекъсната кариесогенна среда, тъй като с храненето човек намалява PH на слюнката си и зъбите заживяват в киселинна среда.

 

Хрупането на солети, бисквити, гризини и сходни бързи храни пред компютъра или тв приемника не е по никакъв начин потребно, тъй като пречи на слюнката да възвърне своето неутрално PH. Така дъвкателните органи на човек са непрестанно мръсни, непочистени и неугледни.

Препоръчително е да се мият най-малко два пъти дневно, в случай че не може след всяко хранене. Пушенето на цигари, дъвченето на тютюн също вреди на зъбите: Газта от запалките ги прави ронливи и жълти. Избелването им е безвредно, само че въпреки всичко стоматологът преценя какъв брой процедури ще са нужни на съответния пациент. Като опция на избелването се предлагат фасетите.

  

„ Стресът върви ръка за ръка с всяко заболяване, само че особено пародонтозата идва от неприятна хигиена, непочистване на зъбен камък и интензивно тютюнопушене. Когато зъбите стартират да се клатят ида падат като домино, идва ред на имплантите. Те са панацея за обезъбяването.

Вече съществуват неповторими способи за изработката на красива усмивка и цялостна уста със зъбки. Преди това се изследва положението на останалите резци, в случай че има такива. Виждала съм щастливи пациенти, разплакани даже от благополучие, които споделят, че преди този момент са се мъчили с храната, а след имплантите са като преродени “, споделя зъболекарката.

  

Според доктор Гълъбица Спахиева хората не трябва да се опасяват от машинките на експертите, които надалеч не са такива, като в тези времена на социализма. Посещението на стоматологичните кабините с днешна дата е съвсем безболезнено и доста осъвременено.

 

Децата от дребни е трябвало да бъдат научени по какъв начин да мият вярно зъбките си, с цел да не остава храна сред тях. В никакъв случай не бивало да се плашат със зъболекарския стол и неприятния ортодонт, който ще им извади зъб, в случай че не си изядат супата. Подобни пояснения не влияели възпитателно на малчуганите и ги подтиквали към „ събиране “ на боязън от прегледи и лекуване, безапелационна е специалистката.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР