Sony патентова сгъваем смартфон с ефект на прозрачност. Според патента,

...
Sony патентова сгъваем смартфон с ефект на прозрачност. Според патента,
Коментари Харесай

Sony работи върху сгъваем смартфон с прозрачен екран

Sony патентова сгъваем смарт телефон с резултат на бистрота. Според патента, мобилното устройство има два екрана, всеки от които може да работи в три режима: изцяло транспарантен, полупрозрачен и нормално изображение. Режимите могат да се комбинират. Например, първият екран да е елементарен, вторият транспарантен и така нататък

В патента не се изяснява по какъв начин ще работи тази технология. Навярно Sony ще сложи в този смарт телефон специфични камери, които да снимат изображението от другата страна и да го извеждат на екрана, създавайки илюзията за бистрота. Засега няма технологии за транспарантен хардуер в мобилната електроника, макар че от дълго време се работи в това направление.



В същия патент е показан и смарт телефон, който може да се сгъва като руло хартия. Вече има акумулаторни акумулатори, които не се деформират при прегъване и извъртане, тъй че основаването на сходно мобилно устройство не е невероятно.

Наличието на сходен патент демонстрира, че Sony работи в това направление. Японският пазар мощно се разграничава от останалите. Така да вземем за пример, компанията Sharp бе първата, която показа смарт телефон с тънки рамки и екран с кадрова периодичност 120 Hz. Има редица неповторими японски смарт телефони. Така да вземем за пример, дизайнът на новия Sony Xperia XZ3 е в действителност неповторим и това мобилно устройство не може да бъде комплицирано със смарт телефоните на другите производители.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР