Солетите – тази лека и засищаща глада закуска между храненията

...
Солетите – тази лека и засищаща глада закуска между храненията
Коментари Харесай

За и против солетите

Солетите – тази лека и засищаща глада закуска сред храненията в офиса, в къщи или където и да сме, са познати на всички ни. Но дали хрупкавите солети не крият здравословни опасности?

Солетите са комфортна храна в забързаното всекидневие. Когато не желаете да хапвате полуфабрикати или известните fast food артикули, то е в пъти по-добре да си вземете пакетче солети. Поради това те ще ви попречат да качите някои и друго килце. Безспорно пред кроасаните, вафлите, бисквитките, баничките и така нататък солетите са за предпочитане.

 типове солети

От друга страна, когато замените някое от храненията със солети и това стане редовно, организмът ви ще стартира да ги търси и по други мотиви. Хрупкането ви харесва, стартирате да увеличавате „ дозата ” и ги търсите на обед, на вечеря, даже заран. Когато замените главното хранене със солети, то се засищате и нямате потребност от същинска храна. Докато тялото има.

Честата и ежедневна приложимост неизбежно ще докара до повишаване на килограми, защото въпреки всичко и те са тестено произведение. От друга страна солетите са изрично нерационална храна.

 Соленки

Друг проблем, който може да ви докара пристрастяването към солетите, е запичането, защото те не са лесно-поносими, изключително за нервиран корем. Добре е когато се употребяват, това да става с чаши вода или чай.

И макар че са обичана храна на огромен % българи, точно солетите неотдавна бяха сложени в топ 15 на най-вредните храни в страната ни. Наред с тях са посочени соленки, пръчиците и така нататък от фамилията на солетите.

Това е по този начин, тъй като се счита, че наличието на нездравословни субстанции в тях не е толкоз огромно, като се изключи едно - готварската сол. Съдържанието на сол в тези артикули е извънредно високо, а мазнината, с която се подготвят, в множеството случаи е хидрогенирана.

А всички знаем, че несъразмерните количества сол водят до редица болести – повишение на кръвно налягане, остеопороза, бъбречните камъни, рак на стомаха, бронхиалната астма. И това са единствено дребна част от евентуалните проблеми. Хранейки се постоянно с сходни артикули приемате с над 10 пъти повече сол от естественото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР