Соковете от нар и цвекло подобряват сърдечносъдовата функция, защото разреждат

...
Соковете от нар и цвекло подобряват сърдечносъдовата функция, защото разреждат
Коментари Харесай

Два сока предпазват от сгъстяване на кръвта

Соковете от нар и цвекло усъвършенстват сърдечносъдовата функционалност, тъй като разреждат кръвта, изяснява диетологът доктор Маргарита Королева. В изявление тя посочва и други питиета с сходен резултат, написа zdrave.to.

Диетологът сподели, че гъстата кръв може да усили риска от формиране на кръвни съсиреци, по тази причина е значимо да се пият повече течности, изключително вода, с цел да се предотврати появяването им.

" Водата обезпечава добра интензивност на всички течни структури, добър лимфен дренаж и естествена детоксикация на организма ", изяснява Королева. Според нея изчисляването на дневния банкет на вода е просто - на всеки кг телесно тегло би трябвало да има не по-малко от 33 мл течност.

Освен това диетологът предлага да се пие по-често сок от нар , защото той съдържа аминокиселини, витамин Р и витамин В, нужни за поддържане на сърдечно-съдовата система и нормализиране на кръвообращението. " Нарът е изключително подобаващ за хора над 50-годишна възраст, когато тялото към този момент е натрупало някои проблеми ", акцентира лекарят.

Сокът от алено цвекло е друга потребна напитка за разреждане на кръвта. Той спомага за естествената детоксикация, като отстранява солите на тежките метали от организма и усъвършенства състава на липидите в кръвта.

И най-после, Королева отбелязва, че настойките от касис или ружа също са потребни, защото съдържат витамини Р и С, които поддържат здравето на кръвта и усъвършенстват кръвообращението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР