Сокът от нар е наистина напитка с магически сили. Нарът

...
Сокът от нар е наистина напитка с магически сили. Нарът
Коментари Харесай

Магическата сила на сока от нар

Сокът от нар е в действителност напитка с вълшебен сили. Нарът има изключителни лечебни свойства, съсредоточени в божествения сок. Достатъчно е да кажем, че една единствена чаша сок може да се смята за същинска бомба от бета-каротин (предшественик на витамин А), витамин С и антиоксиданти.

Червеният балсам работи превантивно против атеросклероза! Освен това е съвършен за всички дами, имащи проблеми със забременяването, защото нарът съдържа фолиева киселина, която е от значително значение за попречване на съществени фетални разстройства. Полезен е и за страдащите от остеопороза заради високото си наличие на минерали.

От Института в Южна Каролина идва още едно доказателство, че този сок е скъп съдружник в битката против рака, тъй като съдържа елагова киселина, която защищава ДНК на клетките ни.

Приготвянето на сок от нар вкъщи е доста просто! Най-бързият метод е нарът да се обели като естествен портокал, след което го нарежете на половина. За предпочитане е да се употребява железна сокоизстисквачка, тъй като този плод е по-труден за обработка и по-компактен от цитрусовите плодове.

Знайте, че с цел да се получи 1 литър сок, ви трябват към 15 плода. Ако имате повече време, деликатно измийте кората на нара, деликатно премахнете бялата част, тъй като е доста горчива. След това смелете зърната в мелничка, прецедете през цедилка и ще получите благоуханен сок. Но знайте, че сокът се употребява свеж, тъй като светлината и въздухът са склонни да окислят дейните съставки.

Една рецепта с богат усет, на която може да се насладите с самодоволство:

 Нар

Сок от нар, грейпфрут, канела и кленов сироп

Почистете корите на 2 бр. нар, 2 бр. грейпфрут. Изцедете сока и прецедете. Добавете 1 ч.л. кленов сироп и щипка канела.

Разбъркайте до еднородност. Ако се наложи, прибавете още кленов сироп за наслада.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР