Сокът от моркови е една от най-здравословните напитки, които имаме

...
Сокът от моркови е една от най-здравословните напитки, които имаме
Коментари Харесай

Сок от моркови – 5 причини да го обожавате

Сокът от моркови е една от най-здравословните питиета, които имаме разполагаем и не би трябвало да се отхвърляме от потреблението му, когато имаме опция. 

Сокът от моркови съдържа много витамини и минерали, нужни за вярното действие на нашето тяло: витамин С, витамини В1 и В2, витамин Е, бета каротин, калций, калий, фосфор, натрий, магнезий, желязо.

По-долу представяме 5 съществени изгоди от сока от моркови!

1. Сок от моркови за здрава и млада кожа

Благодарение на наличието на бета каротин, който се трансформира от организма във витамин А, сокът от моркови се грижи за кожата. Когато се сблъскаме с дефицит на ретинол (витамин А), кожата ни изсъхва, обелва се и можем по-лесно да развием всички типове кожни инфекции. 

Консумацията на морковен сок помага за поддържането на здравето на кожата, допринасяйки за процеса на възобновяване и регенерация на клетките - така сокът от моркови има доста изгоди за кожата.

 Морковен сок

Също така сокът от моркови е потребен, в случай че страдаме от дерматит, акне или екзема, тъй като оказва помощ за възобновяване на кожата. Освен това, заради високото си наличие на антиоксиданти, постоянната консумация на морковен сок забавя стареенето на кожата, поддържайки ни млади за по-дълго!

2. Чаша сок от моркови дневно за остро зрение

Не е единствено мит, че морковите спомагат за възстановяване на зрението, и за това е виновен бета каротинът. 

Консумирайки чаша сок от моркови на ден, поддържаме очите си здрави по-дълго. Известно е, че неналичието на витамин А в организма води до неприятно зрение. И кой натурален източник на витамин А е по-добър от моркова?

3. Сокът от моркови подкрепя храносмилането

Тъй като има леко слабително деяние, сокът от моркови е потребен, когато страдаме от запек, оказва помощ за контролиране на чревния пренос. Поради питателните субстанции, които съдържа, той е потребен и за възстановяване на стомаха, в случай че страдаме от язви. 

 Сок от моркови

Друго преимущество на сока от моркови е, че той оказва помощ за премахване на чревните паразити, в случай че се употребява всяка заран в продължение на 1-2 седмици. Освен това сокът от моркови стимулира апетита!

4. Повишава имунитета

Сред предимствата на сока от моркови е фактът, че той усъвършенства работата на левкоцитите (белите кафези, които се борят с болести), тъй че спомага за повишение на имунитета. 

Освен това има противовъзпалителен резултат, намалявайки неприятните признаци на възпалителни болести като артрит или ревматизъм. Проучванията демонстрират, че като въвеждате сок от моркови в диетата си, намалявате риска от рак!

5. Подпомага черния дроб и сърдечно-съдовата система

И черният ви дроб ще се почувства по-добре, в случай че приемате сок от моркови. Подпомага здравето на черния дроб, спомага за неговото разчистване заради наличието на витамин А, който се натрупва вътре в него. 

Също по този начин комбинацията от витамин С и витамин В в сока от моркови оказва помощ за намаляване на неприятния холестерол в организма, защитавайки сърдечно-съдовата система. 

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР