Сок от бъз – вкусна напитка, която стимулира отслабването, повишава

...
Сок от бъз – вкусна напитка, която стимулира отслабването, повишава
Коментари Харесай

Как да си приготвите сок от бъз?

Сок от бъз – вкусна напитка, която подтиква отслабването, покачва имунитета и още куп изгоди за здравето.

Сокът или чаят от бъз могат да излекуват алергии, да ускорят отслабването, да прочистят тялото от отрови и да покачат имунитета.

Съставки:
20 огромни цвята от бъз
1 литър вода
800 г захар
сок от 1 лимон

Накиснете цветовете в литър вода. Когато наберете цветовете, поставете ги на бял лист или хартия, тъй че всички дребни буболечки да излязат от тях. Берете цветовете по обяд, при хубаво и слънчево време.

Покрийте съда с водата и цветовете и го оставете за 24 часа на студено, само че не и в ледник. Прецедете течността през марля и отцедете добре цветовете.

Към получената течност прибавете 800 г захар и сока от един лимон. Оставете да престои още 24 часа, тъкмо както предния ден. Разбърквайте понякога, с цел да се разтопи захарта.

Прецедете получения сироп още един път през двойна марля и го съхранявайте в стъклени бутилки в ледник. Този сок се пие разводнен с вода.

Рецепта за сироп от бъз, без захар и консерванти
Съставки:
10 прясно набрани цветове с размера на длан
1,5 литра вода
един лимон
стевия или мед

Приготвяне:
Накиснете цветовете в студена вода. Оставете ги да престоят един ден на мрачно и хладно място. След това, прецедете водата и прибавете изцедения сок от един лимон. Подсладете със стевия или мед на усет.

Съхранявайте една част от сока в пластмасови бутилки във фризера, с цел да не се скапе, защото е без консерванти.

Берете цветовете при слънчево време.

Рецепта за сок от бъз и мента
Съставки:
40 цвята от бъз
4-5 шепи пресни листа от мента
3 литра вода
30 г лимонена киселина
3 кг захар

Измийте добре цветовете от бъз и листата от мента със студена вода. Поставете захарта във водата и варете, до момента в който се разтопи изцяло. Оставете сиропа да се охлади, по-късно, прибавете лимонената киселина, бъза и ментата.

Оставете сместа покрита за 24 часа. След това прецедете през марля, съхранявайте в бутилки и сокът ви е подготвен. Разрежда се на усет.

Сок от бъз с коприва
Съставки:
15 цвята от бъз
15 млади връхчета коприва
3 литра вода
40 г лимонена киселина
2 лимона
1 грейпфрут
3 кг захар

Накиснете цветовете и копривата във вода с лимонена киселина, частите лимон и изцедения грейпфрут. Разбъркайте добре и оставете на хладно и мрачно място за 24 часа. На втория ден прецедете течността, по-късно, прибавете захар и разбъркайте добре.

Оставете да престои още 24 часа с от време на време безредие. След 48 часа сокът е подготвен и можете да го съхранявате в стъклени бутилки. По този метод можете да го съхранявате до една година на хладно и мрачно място.

Вижте още: Колонни ябълкови дървета

Класическа рецепта
Съставки:
30 цвята от бъз
3 литра вода
40 г лимонена киселина
3 лимона
3 кг захар

Накиснете цветовете във вода с лимонената киселина и нарязания на кръгчета лимон. Разбъркайте добре и оставете на хладно и мрачно място за 24 часа.

Прецедете на идващия ден, по-късно прибавете захар и разбъркайте добре. Оставете да престои още 24 часа с от време на време безредие. След 48 часа сокът е подготвен за предпазване в стъклени бутилки. По този метод можете да го съхранявате до една година на хладно и мрачно място.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР