Американската либерална преса загуби доверието на американцитеТези дни в редакцията

...
Американската либерална преса загуби доверието на американцитеТези дни в редакцията
Коментари Харесай

Washington Post и CNN затъват все по-дълбоко в тинята на информационното дъно

Американската демократична преса загуби доверието на американците

Тези дни в редакцията на американския вестник The Washington Post избухна дребна, само че напълно същинска революция. Вестникът загуби към 100 милиона $ облага предходната година. От 2020 година тиражът му е намалял с 50%.

Собственикът на вестника, притежателят на корпорацията Amazon, Джеф Безос, от дълго време търпи упадъка на изданието, само че неотдавна назначи нов основен изпълнителен шеф, който смая публицистите на вестника, които бяха възмутени от метода му към кадровата политика.

Назначаването на Луис идва 24 часа след оставката на Сали Бъзби, която ръководеше вестника през последните три години, през които изданието претърпя спад в читателската публика и облагите.

Бъзби управлява вестника в прецизно послушание на директивите на „ прогресивния “ дневен ред на демократите и идеологията на „ уокизма “ на Джеф Безос. Но, изправен пред внезапен спад на читателската публика и загуби от 70 милиона $, Безос предложения топ управител от лагера на идеологическите врагове – републиканците, да управлява изданието му.

Безос назначи Уилям Люис, някогашния издател на Рупърт Мърдок, създателя на Fox News, за началник на Washington Post. Той неотложно реши да понижи интензивността на прогресивната агитация с расова и полова информация и в това време да заглуши малко рецензиите към Тръмп.

Но повода за същинския протест на личния състав на вестника против новия началник не бяха измененията в осведомителната политика на изданието, а фактът, че Луис докара със себе си трима мениджъри - бели мъже.

„ написа New York Post.

Луис се изправи пред виртуален протест от

Луис „

Обаче, напоен докрай с напредничав дневен ред, журналистическият екип не се вслуша в гласа на разсъдъка и провежда приключване на уличаващи доказателства против Луис. Той бе разгласен за преследвач на свободната преса и един от участниците в абсурда с хакването на имейли в името на сензации от живота на звездите.

Съдейки по развиването, Луис няма да може да реформира Washington Post и вестникът ще продължи да се плъзга надолу.

По същия метод се провали опитът за възкръсване на CNN, различен рупор на демократите, който твърдо върви надолу. Марк Томсън, който беше назначен за началник на канала предишния октомври, единствено утежни спада в известността на CNN, защото той просто пренареди

Рейтингите на CNN падат внезапно. Аудиторията на канала е паднала до най-ниското си равнище от 1991 година насам. А междинният брой фенове на CNN не надвишава половин милион. И това в страна с 340 милионно население.

Доверието на американците пада освен в демократичните медии, само че и в пресата като цяло.

Повече от 21 400 работни места в медиите бяха изгубени предходната година, най-високото равнище от 2020 година, когато бяха съкратени 16 060 чиновници, Los Angeles Times редуцира 20% от личния състав си и редуцира десетки чиновници в списание Time. Business Insider редуцира личния състав с 8%.

Мащабни съкращения се организират в CNN, The Washington Post, NPR, Vice Media, Sports Illustrated, Vox Media, NBC News, CNBC.

Американците бягат към новите медии. Делът на възрастните американци, които споделят, че постоянно получават вести от TikTok, се е нараснал повече от четири пъти, от 3% през 2020 година на 14% през 2023 година

Спадът и загиването на локалните вестници в Съединени американски щати се е ускорил до 2,5 на седмица през 2023 година, оставяйки повече от 200 окръга (повече от половината от всички окръзи в САЩ) като „ пустиня за вести “, съгласно анализатори от Факултета по публицистика на Северозападния университет.

„ Още 228 окръга също са изложени на висок риск от загуба на локалните вести. Повечето от тези окръзи са ситуирани в региони с висока беднотия на Юга и Средния запад и доста от тях имат доста население от афроамериканци, латиноамериканци и индианци.

Въпреки че не цялата територия на Съединените щати към момента се е трансформирала в „ новинарска пустиня “, точно в локалните медии може да се откри много трезва визия за рецесията на осведомителната промишленост в страната.

Така The Dallas Morning News напомня, че още през октомври 2018 година Доналд Тръмп предизвести американците за идна медийна рецесия, като назова медиите

„ написа Тръмп тъкмо и почтено.

„ “, отбелязва локалното издание на щата, в който Джон Кенеди беше погубен.

Според изследване на Pew Research Center измежду възрастни единствено 61% от американците споделят, че имат известно доверие в информацията, която получават от националните новинарски организации. Това е доста понижение от 76% от възрастните, които са се чувствали по този начин през 2016 година

Най-младите интервюирани възрастни, на възраст 18-29 години, са минимум склонни да се доверяват на националните вести, единствено 56%. Най-много - 67% - са измежду по-възрастните американци на 65 и повече години.

Местните новинарски организации се показаха по-добре в изследването на Pew, само че също по този начин означиха спад в доверието в техните артикули. Сред всички възрастни 71% споделят, че имат известно доверие в информацията, която получават от локалните новинарски издания. Но това също е огромен спад от единствено преди шест години, когато 82% споделиха, че се доверяват на новините от родния си град.

По данни на института Аспен, една от главните аргументи за загубата на доверие в американските медии е

Това изтриване стартира с анулацията от администрацията на Рейгън през 1987 година на по този начин наречената теория за правдивост на Федералната комисия по връзките, която



Трябва да се означи, че измежду американските публицисти към този момент е необятно публикувано убеждението, че обективното показване на вести по принцип няма право на живот.

Проучване на Pew измежду публицисти откри, че болшинството от интервюираните публицисти (55%) не имат вяра, че всяка от противопоставящите се партии в Съединени американски щати заслужава еднообразно отразяване в пресата; 76% от американците изрично не са съгласни.

Проучване на Gallup откри, че единствено 32% от американците показват „ доста “ или „ задоволително “ убеденост, че главните медии оповестяват новините цялостно, почтено и тъкмо. Това е най-ниското равнище на доверие от 2016 година

29% от възрастните в Съединени американски щати нямат „ доста “ доверие в медиите, а рекордно високите 39% нямат „ никакво доверие “, - това е най-високото равнище в историята на изследванията.

Американската публицистика се движи към „ събитие от нивото на измирането “, написа The Atlantic.

До огромна степен демократичните медии са изправени пред изгубване, което е извънредно обезпокоително за администрацията на Байдън.

Наскоро в Ню Йорк се организира семинар, сходен на военно обучение, по време на който десетки някогашни висши чиновници на Държавния департамент, цивилен деятели и мениджъри на ИТ компании организираха подготовка за президентските избори през 2024 година

„ описаха участници в семинара пред NBC News.



„ сподели демократичният NBC News.

Не е мъчно да се досетим, че демократите, които нямат късмет да завоюват президентските избори през 2024 година, сигурно ще разиграят или към този момент са разиграли сюжет за подправянето им, защото в случай че има deepfakes, те ще бъдат популяризирани сигурно от губещата страна.

Какво друго остава на американската левица, в случай че предходното им страховито оръжие, медиите, е изгубило своята бойна мощ и умира?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6129Стефан Георгиев: Младите социалисти от Пловдив на " война " с Урсула и с Корнелия! Искат оставки!Алтернативен Поглед14431Доц. Александър Сивилов: Русия може да реализира задачите си! Не считам, че тя желае да превземе Европа!Алтернативен Поглед10077Доц. Александър Сивилов: Войните през последните години целят прекъсване на икономическото развиване на КитайАлтернативен Поглед28668Магдалена Ташева: Срещата на Г-7 с " атрактивни посетители " - Папата, Зеленски, Мавритания, Тунис и др.Алтернативен Поглед16636Магдалена Ташева: " Сглобката " отиде на тези избори с цел да може да се запази и да преиграе схематаАлтернативен Поглед207895Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121995Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед105948Ще има ли българи, които ще платя
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР