Италианският президент Серджо Матарела се срещна с молдовската си колежка

...
Италианският президент Серджо Матарела се срещна с молдовската си колежка
Коментари Харесай

Италианският президент посети Молдова, предупреди за руската дезинформация

Италианският президент Серджо Матарела се срещна с молдовската си колежка Мая Санду през днешния ден в Кишинев и приказва за експанзията на Русия в прилежаща Украйна и за опасността, която Москва съставлява заради дезинформацията, заяви италианската новинарска организация АНСА.

На няколкостотин километра от тук бушува жестока война, отприщена от Руската федерация, съобщи Матарела след срещата си със Санду.

„ Срещата на високо ниво на Г-7, на която Италия неотдавна беше хазаин, удостовери, че нашата воля да помогнем на Украйна е неизменима и ще продължи, колкото би трябвало. С президента Санду говорихме и за нуждата да се запазят нашите демократични демокрации, изключително в сегашния интернационален подтекст. Свободата и демокрацията в никакъв случай не са обезпечени, те би трябвало да се пазят и затвърждават “, добави президентът на Италия.

„ Руската дезинформационна акция се води настойчиво в цяла Европа и Европейски Съюз и НАТО би трябвало да ѝ извърнат внимание “, заключи той. Матарела приказва също за „ ширещата се стихия от подправени вести “, като сподели, че това е „ неприемлива форма на неприязън “ и прикани за интернационалните дейности против това събитие.

 Санду сподели, че двата съществени казуса на Молдова са корупцията, потвърждавайки, че промяната на правосъдната система е нужна за битка както с нея, по този начин и с съветската експанзия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 „ Не желаеме да живеем в страна, в която децата биват вкарвани в пандиза за рецензии към държавното управление “, сподели тя. „ Искаме да живеем в независимост в Европа и сме подготвени да поставим всички старания, с цел да реализираме това “, добави Санду.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР