Софтуерният гигант заяви, че закрива представената преди по-малко от една

...
Софтуерният гигант заяви, че закрива представената преди по-малко от една
Коментари Харесай

Microsoft реши да се откаже от Windows 10 S

Софтуерният колос съобщи, че закрива показаната преди по-малко от една година операционна система Windows 10 S.
Проектът няма да изчезне изцяло, само че ще престане да бъде самостоятелен артикул, както бе позициониран по-рано. Тя ще бъде част от другите редакции на Windows 10.

Windows 10 S бе показана като обособена редакция на операционната система и бе предопределена на първо място за по-евтините преносими компютри и таблети, известни в просветителната сфера. В съпоставяне с другите редакции на Windows 10 , тя има една доста значима разлика: допустимо е инсталирането на приложения само от магазина Microsoft Store.



Корпорацията има намерение да трансформира Windows 10 S в специфичния режим S Mode , който ще бъде вграден в общоприетите версии на операционната система.

Новите компютри ще се продават не с Windows 10 S, а с Windows 10 Home in S Mode, Windows 10 Education in S Mode и Windows 10 Pro in S Mode . Потребителите на първите две версии ще могат изцяло гратис да мигрират към Windows 10 Home и Windows 10 Education, само че в тази ситуация с Windows 10 Pro in S Mode, за мигрирането би трябвало да се заплатят $49.

Дона Саркар, началник на програмата Windows Insider сподели, че инсайдерите вероятно към този момент са забелязали, че техните компютри работят с Windows 10 Pro In S Mode.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР