Софийският университет иска от студентите да платят таксите си за

...
Софийският университет иска от студентите да платят таксите си за
Коментари Харесай

Софийският университет плаши студентите. Иска си парите по-рано

Софийският университет желае от студентите да платят таксите си за летния учебен срок по-рано от в началото оповестения период и ги заплашва, че в противоположен случай достъпът им до курсовете през интернет ще бъде спрян. За задочниците срокът е съкратен с повече от месец, оповестява offnews.bg.

Студентите са известени за смяната посредством известие, оповестено в уеб страницата на образователното заведение след Нова година.

С него периодите за заплащане на семестриалните такси за летния учебен срок на 2021/2022 година се редуцират фрапантно. Въпреки че акцията за събиране на парите е от 04.01. до 28.02.2022 година, както е маркирано и в текста, се оказва, че таксите би трябвало да се заплатят преди началото на летния учебен срок. За задочниците това значи до 22.01.2022 година - повече от месец преди крайния период. За постоянните студенти времето е кратко до 19.02.2022 година

Кампанията за заплащане на семестриалните такси не се отнася за признатите от летния учебен срок на академичната 2021/2022 година

Ако парите не бъдат импортирани от останалите по сметките на Университета в указаните нови периоди, на студентите ще бъде отсечен достъпът до курсовете в Мудъл, излиза наяве от забележка в края на известието, която изненадва с назидателния си звук:

" Забележка: Моля обърнете внимание, че с цел да виждате курсовете в Мудъл е належащо да имате семестриален запис за летен учебен срок, който ще Ви бъде изработен откакто платите семестриалната си такса. Затова е неотложно да платите (независимо, че крайният период на акцията е 28.02.) преди началото на летния Ви учебен срок. В случай че не сте платили до съответната дата, не пишете на админите с въпроси за какво не виждате курсовете в Мудъл! "

От Университета оправдават съкращаването на периодите за възнаграждение на таксите с преподаването онлайн.

" Заповедта за възнаграждение на семестриални такси и обвързваните с това периоди е от 1 юли 2021 година и е за цялата образователна 2021/2022 година. По това време беше невероятно да предвидим дали образованието ще бъде присъствено или в електронна среда... За страдание епидемиологичната конюнктура не разрешава присъствено образование, а достъпът до Мудъл е привързан със заплащането на таксата за идващия семестър… “, гласи част от отговора.

От него не излиза наяве за какво не може достъпът за студенти, неплатили таксите, да бъде прекратяван след 28.02., откакто при присъствено образование не е проблем те да посещават лекции до седмица след началото на летния учебен срок.

Съгласно член 5, т. 5.2 на цитираната заповед „ студентите в ОКС „ бакалавър ” и ОКС „ магистър “ заплащат избраните годишни такси за образование на две равни вноски, при започване на всеки учебен срок, в следните периоди: … 5.2. за летен учебен срок на образователната 2021/2022 година, постоянно и задочно образование – до 28.02.2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР