Софийският окръжен съд призна за виновен и осъди на 6

...
Софийският окръжен съд призна за виновен и осъди на 6
Коментари Харесай

6 г. затвор за Мариян, който преби до смърт в Божурище приятелката си - майка на 3 деца

Софийският областен съд призна за отговорен и осъди на 6 години " отнемане от независимост "  31-годишния Мариян Г., който преди година преби по изключително нечовечен метод приятелката си в Божурище, а по-късно тя издъхна в " Пирогов ".

 Издъхна майката на 3 деца, която бе пребита грубо от приятеля си в Божурище Виж още

42-годишната Виктория Велинова, която бе майка на 3 деца, и 31-годишният й другар Мариян живеели дружно от към година. Между двамата постоянно възниквали кавги по разнообразни мотиви. Мъжът й отправял закани вербално и по телефон за кавга. Понякога посягал физически на дамата.

Около 23 ч. на 28.12.2021 г. Мариян и Виктория отново се скарали. Той й нанесъл няколко удара с ръце в региона на тялото и на главата, ритници с крайник, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Жената съумяла да се обади по телефона на децата си и да ги осведоми за случилото се. Първоначално Виктория получила силно главоболие, а по-късно и отчасти обездвижване. Дъщеря й подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Адресът бил посетен от доктор и полицейски патрул и пребитата Виктория била превозена в " Пирогов ".

Въпреки напъните на лекарите 42-годишната жена получи инсулт, оток на мозъка и след едномесечна кома  издъхна.

От направените съдебномедицински експертизи е видно, че повода за гибелта е влияние в региона на шията, довело до закрита контузия на артерия с последвал солиден инсулт. Безспорно е открита и причинно-следствената връзка сред нанесената от подсъдимия тежка телесна щета и настъпилата гибел на Виктория Велинова.

Съдът призна Мариян Г. за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета и му наложи наказване от 6 години " отнемане от независимост " при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР