Софийският градски съд (СГС) засега остава без изпълняващ длъжността ръководител.

...
Софийският градски съд (СГС) засега остава без изпълняващ длъжността ръководител.
Коментари Харесай

Засега Софийският градски съд остава без временен ръководител

Софийският градски съд (СГС) към този момент остава без изпълняващ длъжността началник. На последното си съвещание съдийската гилдия не назначи Десислава Попколева, която беше посочена от болшинството от съдиите на общо заседание. Доскорошният началник на съда Калоян Топалов подаде оставка и напусна правосъдната система.

Оказа се, че нито членове на колегията, нито ръководителят на Софийския апелативен съд Даниела Дончева (която като началник на по-горния съд има право на това) внесоха предлагането на съдиите за установяване на Попколева. Нямаше предложение и за различен за краткотраен началник.

Протоколът от общото заседание на съдиите, които показаха Попколева, е бил изпратен на правосъдния съвет и на ръководителя на САС.

" Правен свят " цитира Апелативния съд, от кое място са декларирали, че след конституирането на новия правосъден съвет, което ще се случи във вторник, Даниела Дончева ще реши по какъв начин да постъпи.

По информация на " Правен свят " шефката на Комисията за атестирането и състезанията Вероника Имова, която е и член на новия състав на кадровия орган, не е присъединила в днешното съвещание на комисията разискването на протокола от общото заседание с претекст, че с този въпрос ще се занимава идващият състав на съвета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР