Софийският градски съд разпита първите свидетели по делото за убийството

...
Софийският градски съд разпита първите свидетели по делото за убийството
Коментари Харесай

Стефания - съученичката на Матев, може да преобърне хода на делото за убийството в Борисовата градина

Софийският градски съд разпита първите очевидци по делото за убийството на ученика Георги Игнатов, който бе наръган смъртоносно на 2 юни 2015 година в Борисовата градина, съобщи в. Труд. През магистратите показания дадоха родителите на Георги, както и приятелката му Лора Красевска, която първа е отишла на мястото на закононарушението. За първи път пред съда от показанията й изплува името на Стефания Вълчанова, която е учила в учебното заведение на подсъдимия Йоан Матев.

Лора описа, че към година и половина след убийството Вълчанова се свързала с най-близкия другар на Георги – Константин Малчев и поискала среща с него, с цел да опише своите съмнения. Той отишъл дружно с Лора на срещата до НДК и тогава Стефания им посочила мемоари, които си водила във връзка със случая. След това ги изпратила на Лора, а тя ги предала в полицията. Момичето разказало, че се тормози, че може да й бъде затворена устата, в случай че се срещне с полицията. В тези бележки пишело, че тя подозира съученика си Йоан Матев и схванала от съучениците във съдбовния ден, че той не е бил на учебно заведение, отишъл по-късно и сменил облеклата си и се измил.

Освен това показал и извинителна записка за отсъствията си, които станали постоянни. От думите на Вълчанова станало ясно и че Матев трансформирал фрапантно външния си тип и държанието си. В показанията си през днешния ден Константин Малчев удостовери за срещата с момичето, само че не можа да си спомни детайлности. Оказва се, че проверяващите не са разпитвали Стефания Вълчанова досега като очевидец по делото. Ще бъде назначена експертиза, която да откри каква е била връзката с нея и ще бъде потърсен метод тя да бъде открита и разпитана. Йоан Матев изиска по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно положение. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР