Гугъл мапсВойната между Русия и НАТО може да започне заради

...
Гугъл мапсВойната между Русия и НАТО може да започне заради
Коментари Харесай

Focus.de: Войната между НАТО и Русия може да почне заради този остров

Гугъл мапс

Войната сред Русия и НАТО може да стартира поради шведски остров в Балтийско море, който носи голяма стратегическа стойност, написа focus.de, цитира Факти.

Става въпрос за остров Готланд, който е определян като „ голям самолетоносач в Балтийско море “. С централното си местонахождение, той носи със себе си доста военни преимущества.

Швеция също е наясно със стратегическото значение на острова. Главнокомандващият армията на страната сподели, че „ който управлява Готланд, управлява Балтийско море. " Ако Путин нахлуе в Готланд, той може да заплаши страните от НАТО от морето. Това би бил краят на мира и стабилността в северните райони “.

Балтийско море от дълго време е гореща точка на прикосновение сред НАТО и Русия. Там бяха взривени тръбопроводи, а последната провокация на Москва е сериозна. Русия разгласи, че ще реалокира морската си граница. След това проектоуказът беше заличен от уеб страницата на съветското военно ведомство без повече детайлности.

Това се случва на фона на пълномащабната война, която Русия трета година води против Украйна. Руският президент Владимир Путин е заинтригуван от основаването на географско преимущество в района, изключително след приемането на Финландия и Швеция в НАТО.

Путин желае да сплаши и да алармира, че страната му се е върнала към предходната си мощ макар всички загуби в Украйна. Сигналите, които изпраща Москва, са спорни. От една страна Путин споделя, че няма никакво желание да атакува НАТО (така твърдеше и за Украйна), а от друга Русия организира нуклеарни учения и основава закони за изместване на своите граници, което е директна провокация против европейските страни.

Предложение на съветското министерство на защитата за преразглеждане на морските граници в източната част на Балтийско море през вчерашния ден бе изтрито от формален уебсайт, откакто провокира комплициране и опасения измежду членовете на НАТО Финландия, Швеция, Литва и Естония. В формалния план на министерството на защитата пишеше, че при измервания на границата от руско време през 1985 година са били употребявани морски карти от средата на 20-ти век и те не дават отговор на по-съвременните картографски координати. Предложението обаче бе изтрито от формалния уебсайт, на който беше оповестено. На мястото му имаше само известие, гласящо: " Черновата е изтрита ", без да се дават повече детайлности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР