Софийският градски съд освободи с най-леката мярка за неотклонение Подписка

...
Софийският градски съд освободи с най-леката мярка за неотклонение Подписка
Коментари Харесай

Съдът опроверга прокуратурата за фалшивите пари във ВУЗ

Софийският градски съд освободи с най-леката мярка за неотклонение " Подписка " арестуваните печатари на подправени пари, с които прокуратурата се похвали преди дни. Решението на магистратите предстои на обжалване.

54-годишната Даниела Андонова и 48-годишният Илия Ненов са обвинени в производството и разпространяването на неистинен парични знаци. Прокуратурата настоя обвинените да бъдат оставени за непрекъснато в ареста. Според претекстовете на съда обаче няма задоволително доказателства, че става дума за подправени парични знаци. Защитата твърди, че откритите банкноти в действителност са се употребили като атрибут на сватби и кръщенета. Освен това двамата задържани са неосъждани и няма заплаха да се укрият, считат магистратите.

" Сега " напомня, че мъжът и дамата бяха арестувани във вторник, откакто проверяващите разкриха печатарска машина в помещение на Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “ в София, което е било отдадено чартърен. В дома на обвинената пък са намерени 1 800 000 подправени $.

От прокуратурата оповестиха на брифинг, че имат съмнения за сериозна скица за трафик на подправени пари към Украйна и Западна Европа. Мъжът и дамата приемали поръчки за отпечатване на парите, като получавали към 10% от цената на поръчката. Тепърва ще бъде оценено качеството на банкнотите, само че съгласно Министерство на вътрешните работи то е на положително равнище.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР