Софийският градски съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за

...
Софийският градски съд определи най-тежката мярка "задържане под стража" за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството в Люлин, той обясни защо го е направил

Софийският градски съд дефинира най-тежката мярка "задържане под стража " за 23-годишния Денис Ал Газзи.

Той е упрекнат за убийството на 32-годишния Илиян Илиев в софийския кв. "Люлин ". Мъжът беше намушкан с нож след заря във връзка раждането на дете. Убийството му провокира вълна от отвращение и съпричастност.

Денис Ал Гази се яви през днешния ден в съда при строги ограничения за сигурност, окован в белезници.

Той се съобщи в полицията два дни откакто беше разгласен за общодържавно търсене, напомня Българска национална телевизия.

Съдът одобри, че има всички учредения Ал Газзи да остане в ареста, защото събраните досега доказателства сочат, че точно той е причинител на тежкото съзнателно закононарушение. Спорно е единствено събитието за съответните аргументи за нанесения удар с нож. Според част от очевидците, които са в другарски връзки с обвинения, той е бил предизвикан от компанията на жертвата. Останалите очевидци обаче са дали противоположни показания, като са декларирали, че Ал Газзи се е държал нападателно.

В определението си съдът означи, че има заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, както и че има данни за систематична приложимост на високо рискови наркотични субстанции от негова страна.

Справката за съдимост на Ал Газзи към момента е в изпитателен период по друга присъда.

Беше ме боязън за живота ми, те ме нападнаха, студент съм и желая да завърша образованието си и да се грижа за дядо ми, който е неработоспособен, съобщи пред съда Ал Газзи.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на тъжба и митинг в 3-дневен период пред САС.

Според източници, близки до следствието, арестуваният е престъпно проявен и е осъждан условно за опиати. От изявления в обществените мрежи излиза наяве, че Денис е податлив към експанзия. Той е прочут измежду приятелите си като геймър и деен състезател.

Хората в "Люлин " упорстват за пожизнен пандиза за причинителя на жестокото ликвидиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР