Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Доведоха окован в съда убиеца от Женския пазар, магистратите го оставиха в ареста

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 62-годишния Константин Димов, който е обвинен за убийството на 41-годишния Иво Андреев.
Още по темата
По-младият мъж, който е татко на две дребни деца, бе убит в петък от съседа си след скандал за сложена междинна врата в жилищната им кооперация на ул. " Стефан Стамболов " до Женския пазар. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че сред двамата е имало дълготраен спор. При следващия подобен в петък, Димов извадил револвер и прострелял в главата съперника си. Андреев бе откаран в болница " Пирогов ", само че е умрял преди да му бъде оказана помощ.

Според магистратите има задоволително доказателства и свидетелски показания против обвинения. Освен това убийството е осъществено с нелегално притежавано оръжие. 

Съдът акцентира, че дългогодишният битов спор сред двамата мъже не е бил овладян и е прераснал в неконтролируема експанзия. 

В последната си дума пред съда Константин Димов съобщи, че не желае да бъде арестуван под стража. Магистратите обаче не се съобразиха с желанията му.

 Снимка: БТА

Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР