Софийският апелативен съд определи най-леката мярка за неотклонение подписка на

...
Софийският апелативен съд определи най-леката мярка за неотклонение подписка на
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на таксиметров шофьор излиза на свобода

Софийският апелативен съд дефинира най-леката мярка за неотклонение " подписка " на обвинявания за гибелта на таксиметровия водач Христо Йорданов, заяви Нова тв. Според съда от събраните доказателства по делото не може да бъде изработен извод за съществуване на изрично обосновано съмнение, че точно обвиненият Йосиф Иззе е направил дейности, които да са с в директна връзка с настъпилата гибел.

Конфликтът сред двамата мъже стана на 8-ми октовмри т.г., когато лекият таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Христо Йорданов се е засякъл с различен автомобил. Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда спор, който прераства във физическата разпра. Смъртта на водача, който е от ромски генезис, провокира всеобщо неодобрение и блокиране на пътни артерии в София.

Според предварителните изводи от правосъдно здравната експертиза  34-годишният Йорданов е умрял от солиден инфаркт, стана ясно преди седмица. Той е имал повърхностни охлузвания на рамото, синина на ръката, засегнати кокалчета на пръстите на ръката и ожулени колена. Тези пострадвания могат да се провокирани от багра. Мъжът е имал и предходен инфаркт. Според правосъдните медици инфарктът е настъпил преди багра, а високият адреналин е ускорил и влошил процеса.

Главният прокурор Иван Гешев обаче употребява мотива за персонален пиар. Той се срещна с представителите на таксиметровия отрасъл и персонално отиде във " Факултета ", с цел да се види с представители на ромската общественост. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР