Софийски улици, площад и зала ще бъдат именувани на Стефан

...
Софийски улици, площад и зала ще бъдат именувани на Стефан
Коментари Харесай

Улица Стоянка Мутафова ще е в Драгалевци

Софийски улици, площад и зала ще бъдат именувани на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова. Двамата огромни артисти ни напуснаха преди дни.

Казват, че огромните се помнят постоянно – с личността си, с творчеството си, с името си. Имената на Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов постоянно ще приказват задоволително за гения на артистите. А с изключение на завещаното на поколенията, те ще оставят следи и там, където са дали най-вече.

На метри от улицата в "Драгалевци ", която ще носи името на Стоянка Мутафова се намира друга, която носи името на Нейчо Попов - нейния починал брачен партньор. И въпреки и къщата на Стоянка Мутафова към този момент да я няма, мястото събира стихийните мемоари на актрисата.

До нея ще живеят постоянно и други митове на българското кино като Невена Коканова, Георги Парцалев и Георги Георгиев-Гец, на които към този момент са наречени улици в региона.

Площад в София пък ще носи името на огромния артист Стефан Данаилов. Мастърът си отиде едвам няколко дни преди Стоянка Мутафова. А самодейност на Българската музикална асоциация планува да му посвети и зала, основана от самия него – сцена 17 в Министерството на културата.

А театърът в България, който за дни загуби едни от най-обичаните си деца, вечно ще остане с техния закачлив отпечатък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР