Софийски градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото за

...
Софийски градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото за
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу бивши шефове на АПИ

Софийски градски съд ще организира разпоредително съвещание по делото за занемареност в изключително огромни размери по създаване на автомагистрала „ Марица “ против Лазар Лазаров и Дончо Атанасов – и двамата някогашни шефове на пътната организация, и против Илиана Захариева. Атанасов има и повдигнато обвиняване поради смъртоносната злополука край Своге през 2018 година. Тримата имат обвинявания и поради различен тежък случай – този в тунел „ Ечемишка “ от 2017 година.
На 19 юни 2019 година Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт против тримата.

Лазар Лазаров е предаден на съда за това, че в интервала 7.08.2014г. - 17.02.2015г. в качеството си на ръководител на Управителния съвет на АПИ, съзнателно не е положил задоволително грижи за предоставената му работа по създаване на автомагистрала „ Марица “, и от това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери - 30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък.

Тъй като осъщественото от него действие е съзнателно, той е притеглен към наказателна отговорност по по-тежката правна подготовка за занемареност.

Ако бъде приет за отговорен Лазар Лазаров може да получи наказване отнемане от независимост “ от 3 до 12 години и „ отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и „ отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност “.

Дончо Атанасов и Илиана Захариева са предадени на съд по тази причина, че в интервала 23.01.2014г. до 26.01.2015г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при изискванията на без значение съпричинителство, не са положили задоволително грижи за предоставената им работа по създаване на автомагистрала „ Марица “, и от това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери - 30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък.

Ако бъдат приети за отговорни двамата могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години и „ отнемане от право да заемат избрана държавна или социална служба и „ отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР