Софийската градска прокуратура внася искане в Софийския градския съд за

...
Софийската градска прокуратура внася искане в Софийския градския съд за
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе иск за заличаване на партия Възраждане

Софийската градска прокуратура внася искане в Софийския градския съд за изтриване на регистрацията на политическа партия „ Възраждане “ и за нейното разформироване.От държавното обвиняване прецизират, че настояването е резултат от инспекция по сигнал от началото на юни за нарушавания в активността на партията с водач Костадин Костадинов.

Деклариране на погрешни данни за наличието на минимум 500 жители с изборни права на Учредителното заседание на партията през 2014 година Установено е, че 86 от вписаните като учредители, са били отвън страната.

108 от лицата, чиито имена попадат върху заявления като учредители от общо 580-те, са декларирали, че подписите в описите не са техни, а 87, че не са подписвали Декларация за самостоятелно участие по Закона за политическите партии.

Други 120 лица настояват, че въобще не са участвали на Учредително заседание на „ Възраждане “, а под две от декларациите за самостоятелно участие, на които са положени и подписи като участници в Учредително заседание, извършено на 2 август 2014 година, стоят имена на хора, които са умряли два месеца по-рано.

Предстои делото по настояването на прокуратурата да бъде насрочване в намерено правосъдно съвещание с приканване на заинтригуваните страни, прецизират от държавното обвиняване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР