Софийската градска прокуратура /СГП/ внесе обвинителен акт в Софийския градски

...
Софийската градска прокуратура /СГП/ внесе обвинителен акт в Софийския градски
Коментари Харесай

Внучката на Виолета Донева отива на съд за жестокото й убийство – наръгала я 54 пъти

Софийската градска прокуратура /СГП/ внесе обвинителен акт в Софийския градски съд /СГС/ против обвинената Ивет Стайкова за съзнателно ликвидиране на актрисата Виолета Донева, осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост, оповестяват от обвиняването.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 година обвинената Ивет Стайкова живеела дружно с приятеля си. През този интервал употребявала марихуана и други опиати и проявявала експанзия както към приятеля си, по този начин и към неговата майка. Поради това приятелят на обвинената провел диалог с нейната баба Виолета Донева и на 18.10.2022 година завел Ивет в дома на Виолета Донева. Бабата на обвинената не одобрявала използването на опиати и държанието на своята внучка, а последната заради това таила възприятие на ненавист към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 година двете били сами в жилището на Донева. С желанието да убие баба си, която стояла изправена в едно от пространствата, обвинената взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на потърпевшата, 6 от които засегнали жизненоважни органи. През това време потърпевшата била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, вследствие на която настъпила гибелта на актрисата. След като умъртвила баба си, обвинената напуснала жилището в 05:14 ч на 20.10.2022 година

От заключенията на назначените в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че И. С. е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийския градски съд на разпоредително съвещание по делото.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР