Софийската градска прокуратура настоява бизнесменът Васил Божков да остане под

...
Софийската градска прокуратура настоява бизнесменът Васил Божков да остане под
Коментари Харесай

Прокуратурата е съгласна Божков да излезе под гаранция - но 130 000 лв. са му малко

Софийската градска прокуратура упорства предприемачът Васил Божков да остане под домакински арест, на различно - в случай че съдът го пусне под гаранция, най-малко размерът й да бъде повишен от 130 000 на 500 000 лева

Това се схваща от митинга на държавното обвиняване, откакто първата инстанция - както и Клуб Z писа, размени продължителния домакински арест на Божков с парична гаранция от 130 000 лева

Прокуратурата упорства гаранцията да е половин милион лв., оповестява през днешния ден Българска телеграфна агенция, цитирайки съда.

Жалба срещу решението на Софийски градски съд е постъпила и от юристите на предприемача, които упорстват той да излезе на независимост без мярка за неотклонение. Прокуратурата не е съгласна с това, упорства да остане в действие сегашната мярка на хазартния необут (т.е.- домакински арест), но различно, в случай че това не се одобри, размирът на гаранцията да бъда повишен.

Предстои апелативният съд да се произнесе по проблема.

В началото на правосъдната сага против Божков закритият към този момент Специализиран съд постановяваше шеметни гаранции от по над 1 млн. лева. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР