Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил БожковВасил Крумов Божков

...
Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил БожковВасил Крумов Божков
Коментари Харесай

Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода срещу половин милион лева парична гаранция

Софийската градска прокуратура е съгласна предприемачът Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от да е на независимост против половин милион лв. парична гаранция, оповестиха от съда. Преди няколко дни градският съд дефинира за Божков гаранция от 130 000 лв., само че прокуратурата е протестирала размера. 

Жалба срещу решението на градския съд има и от юристите на предприемача, които упорстват той да е на независимост без мярка за неотклонение. 

Очаква се тази седмица окончателното решение да бъде взето от апелативния съд,

На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест предприемача Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от. Съдът се стимулира, че към този момент са минали осем месеца от задържането му.

Според съда няма заплаха на независимост Божков да извърши закононарушение. Няма риск и предприемачът да въздейства върху събирането на доказателства. Също по този начин няма заплаха и той да се укрие.

Божков остава на независимост под парична гаранция в размер от 130 000 лв..

В претекстовете си съдът записа, че Божков има прецизно държание от началото на ареста му, не е нарушавал мярката си за неотклонение. Неоправдана процесуална принуда би било, в случай че Божков остане под домакински арест, уточни съдът.

Защитата на предприемача, а и той самият, изиска той да бъде освободен от домашния арест без мярка или подписка. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР