Софийската градска прокуратура е образувала дело за безстопнаственост в държавната

...
Софийската градска прокуратура е образувала дело за безстопнаственост в държавната
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва безстопанственост в Автомагистрали

Софийската градска прокуратура е образувала дело за безстопнаственост в държавната компания " Автомагистрали ". Разследването стартира след дългогодишни изказвания, че сдружението разпределя непрозрачно голям запас от няколко милиарда за строителство на пътища. Досега държавното обвиняване бе сляпо и глухо за тях.

Не са положени задоволително грижи


Образуваното дело е против длъжностно лице, което не е положило задоволително грижи за повереното му имущество, изясняват от прокуратурата без да загатват имена. Оправдание за следствието са медийни изявления, конференция на Българска социалистическа партия и отчет на Сметната палата за публичните поръчки на компанията. Делото е предоставено на Националната следствена работа и взето на специфичен контрол от висш прокурор. Не излиза наяве дали са повдигнати обвинявания на някого.

Пресконференцията на Българска социалистическа партия, която е употребена за мотив, бе в сряда. Тогава от партията за следващ път обявиха, че " Автомагистрали " нямат потенциал да строят и по тази причина поръчките се трансферират на частни сдружения посредством разнообразни схеми.

Нямаме подизпълнители
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР