"Софийска вода" въвежда удължен срок за плащане на фактурите за

...
"Софийска вода" въвежда удължен срок за плащане на фактурите за
Коментари Харесай

В София удължават срока за плащане на вода до края на извънредното положение

"Софийска вода " вкарва продължен период за заплащане на фактурите за вода на своите клиенти, оповестиха за Радио София от сдружението.

Поради спешната обстановка с разпространяването на ковид COVID-19, досегашният период за заплащане от 30 календарни дни се удължава на 40, считано от 17 март 2020 година до края на периода на оповестеното изключително състояние. Към този миг той е 13.04.2020 година в това число.

Всички центрове за услуги на клиенти остават затворени, в това число и работещият до през днешния ден Център за услуги в Бизнес парк София.

Дружеството напомня, че към този момент са прекратени всички планувани и авансово оповестени на входовете обиколки на проверители на водомери до края на периода на изключителната обстановка.

„ Софийска вода “ анулира всички планувани визити по домовете

Клиентите могат да отчетат и предадат данните от водомерите си сами отдалечено през уеб страницата (директно в имейл платформата в раздел „ Въпроси “ или след регистрация, като по този метод да се възползват от редица онлайн услуги) или на безплатния денонощен телефон 0800 1 21 21. Данните се одобряват от системата за фактуриране, единствено в случай че са подадени в отчетния интервал. Всеки клиент може да ревизира отчетния си интервал в профила на уеб страницата или по телефона.

В случай, че няма техническа опция да създадат самоотчет, клиентите ще получат планирана сметка на база предходно ползване. При идващ действителен доклад фактурите ще бъдат поправени с записана разлика.

За облекчение, остава годен и оповестеният безвъзмезден интервал до 16 април 2020 за смяна на партида онлайн през уеб страницата на компанията. Така те могат да получат услугата бързо и елементарно от вкъщи си.

До анулация на изключителната обстановка в столицата са отсрочени и всички планови ремонтни действия по ВиК мрежата, с изключение на извънредно неотложните планове и спешните обстановки.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР