Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Михайлов за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Михайлов за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на прокурорския син Васил Михайлов за закана за убийство

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност Васил Михайлов за закана с ликвидиране на жена от гр. Перник.

В интервала от 28.10.2022 година до 21.07.2023 година при изискванията на продължавано закононарушение с четири действия обвиненият Васил Михайлов се е заканил с ликвидиране на Б.Р.

На 28.10.2022 година към 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, Михайлов се заканил с ликвидиране на дамата, като ѝ споделил: „ Ще те убия! “, а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през м. декември 2022 година и на 01.07.2023 година се обадил на дамата по телефона и още веднъж й споделил, че ще я убие. На 21.07.2023 година към 17,30 ч. в гр. Перник обвиненият още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на Б.Р.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период до 6 години. В хода на следствието през днешния ден, 13.09.2023 година, бяха осъществени обиск и претърсвания и изземвания на адрес в гр. Перник и бяха събрани задоволително доказателства за привличането на Васил Михайлов към наказателна отговорност.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР