Софийска градска прокуратура ще ръководи и надзирава разследването на от

...
Софийска градска прокуратура ще ръководи и надзирава разследването на от
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на 19-годишното момче с COVID от Велико Търново

Софийска градска прокуратура ще управлява и надзирава следствието на от Велико Търново -, лекуван от коронавирусна зараза в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ АД в града. Сформиран е екип от прокурори, които работят по случая, а следствието е поверено на следовател от следствения отдел към СГП, оповестява БГНЕС.
В началото на август бащата на момчето акцентира в своите медийни изяви, че гибелта му надалеч не е обвързвана единствено с ковид. Какво твърди юристът Иван Денев, припомнете си в този материал:
 И кметът на Велико Търново е под карантина, само че пробата му за COVID-19 е негативен И кметът на Велико Търново е под карантина, само че пробата му за COVID-19 е негативен
След сигнала за инфектиран с ковид зрелостник от частната гимназия " Аркус ", неяснотата продължава. Не е доста ясно дали става въпрос...
Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно произвеждане за това, че на 31.07.2020 година в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ АД гр. Велико Търново, заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, е била породена гибелта на Х.И.Д. – закононарушение по чл.123, ал.1 от Наказателен кодекс.
Предстоят голям брой процесуално-следствени дейности за изясняване на събитията по случая и най-много да се откри дали са налице позволени от страна на медицински лица пропуски и неточности при лекуването на пациента, които вероятно да са в директна причинно-следствена връзка с настъпилата гибел на младежа, оповестяват от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР